Operat de apendicita prin gura. O echipa de chirurgi americani a eliminat apendicele unui pacient prin gura, o premiera mondiala pentru acest tip de operatie chirurgicala, informeaza Click. Inedita procedura medicala are avantajul de a nu provoca cicatrice vizibile. Chirurgii de la Centrul medical din cadrul Universitatii California, San Diego, au introdus prin gatul pacientului instrumente de dimensiuni reduse, atasate la niste cabluri de control. Dupa ce au golit stomacul de continut, medicii au efectuat o mica incizie in peretele organului pentru a ajunge in cavitatea abdominala. Apendicele inflamat a fost taiat si scos afara prin stomac si apoi prin gura pacientului.

Simulatorul de batranete. Un costum special care simuleaza efectele fizice ale imbatranirii a fost pus la punct de inginerii japonezi de la grupul Nissan Motor pentru a-i ajuta sa creeze masinile viitorului, adaptate nevoilor celor varstnici. Costumul care limiteaza miscarile fizice ale intregului corp si ochelarii care diminueaza capacitatile vederii reusesc sa simuleze problemele fizice ale varstei a treia, cum ar fi pierderea ehilibrului, durerile articulare sau deficientele de vedere, scrie EvZ.

O fetita de 8 ani a reusit sa divorteze. Nojud Mohammed Ali (foto), o fetita de opt ani din Yemen, Orientul Mijlociu, a reusit recent sa divorteze de sotul ei, dupa ce tatal ei somer a obligat-o sa se casatoreasca, in urma cu doua luni si jumatate, de frica ca fetita ar putea fi rapita, asa cum s-a intamplat si cu alte doua fiice de-ale sale. 'Sunt fericita ca am divortat. Acum o sa pot sa ma intorc la scoala', a declarat copila dupa ce un tribunal din Sanna a dat sentinta. Sotul ei, Faez Ali Thameur, in varsta de 28 de ani, a declarat ca s-a insurat cu Nojud cu acordul parintilor ei, insa nu a avut nici o obiectie legata de petitia de divort a fetei, adaugand ca a intretinut relatii sexuale cu ea, relateaza Libertatea.

La 13 ani isi pune silicoane. Pentru o adolescenta care va implini 13 ani la sfarsitul acestei luni, Georgia Douvall este o tanara extrem de hotarata. Britanica si-a facut deja o lista de cadouri pe care vrea sa le primeasca de la mama ei, modelul Alicia Douvall: un telefon mobil, un parfum "Kate Moss", dar si, surprinzator pentru o varsta atat de frageda, o operatie de marire a bustului, sustine Cancan. Pretentiile fetitei au fost dezvaluite chiar de mama Georgiei, cunoscuta pentru pictorialele fierbinti din revistele pentru barbati, dar si pentru cele 50 de interventii chirurgicale pe care le-a facut in ultimii 10 ani in cautarea perfectiunii fizice.

Se intalneste zilnic cu sotul decedat. Intre Amphan si Chukiat e, cu siguranta, o dragoste mai puternica chiar si decat moartea. Chiar daca barbatul a murit in urma cu sase ani, nimic nu o impiedica pe fosta lui sotie sa-l viziteze zilnic in muzeul in care este expusa mumia acestuia. Incredibila poveste de dragoste are loc intr-un templu din Thailanda unde sunt ingrijiti bolnavii de SIDA. Ambii aveau virusul HIV, cel care provoaca SIDA. In 2001, Amphan si Chukiat au decis sa se casatoreasca, chiar daca stiau ca nu vor mai fi impreuna prea mult timp, din cauza bolii. Ultima dorinta a sotului ei a fost ca trupul sau sa fie conservat si expus in muzeul amenajat in templu, relateaza Click.

Francezii interzic promovarea femeilor extrem de slabe. Parlamentul francez a creat un nou proiect de lege, care isi propune sa treaca in ilegalitate orice promovare a femeilor prea slabe. Vor fi nevoite sa se supuna acestei reguli revistele, ziarele, website-urile, orice are legatura cu media. Proiectul a fost deja aprobat in unanimitate si urmeaza sa primeasca si aprobarea Senatului in cateva saptamani. Aceasta lege vine dupa ce in 2006 un model brazlian, care suferea de anorexie, a murit. Daca legea va fi aprobata si de Senat, cei care vor fi gasiti vinovati de "incitarea altor oameni sa se priveze de mancare", vor plati o amenda de pana la 47.000 sau vor fi inchisi, anunta Romantica.

Maimuta care plimba cainele. Jessica Marie este o simpatica maimuta capucin din Deltona, SUA, care este foarte fericita atunci cand il poate scoate la plimbare pe Sadie, cainele familiei. Dupa ce a plimbat de cateva ori cainele impreuna cu stapana ei, maimuta Jessica, in varsta de 18 ani, a inceput sa o scoata singura afara pe Sadie, sustine Cancan.

O firma australiana a creat tricouri cu logo-ul: "Printesa Diana a murit, depasiti momentul!". O linie controversata de tricouri politic incorecte a fost lansata in Australia, indemnandu-i pe oameni sa treaca peste momentul mortii printesei Diana. Provocatoarele tricouri au fost lansate saptamana trecuta de oamenii de afaceri Peter Legras si Adam Hunt, dar sunt deja considerate "revoltatoare si grosolane" de catre critici. O imagine a printesei Diana cu o diadema pe cap este imprimata pe tricou, iar textul "Este moarta" se afla deasupra pozei, iar dedesubt, indemnul "Depasiti momentul"! "Daca cineva se simte ofensat de creatiile noastre, am vrea sa va explicam ca va irositi indignarea pe un tricou, in timp ce ar trebui sa o pastrati pentru lucruri mai importante"! Astfel suna mesajul de pe website-ul firmei australiene, relateaza Romantica.

Nava cu parc la bord. Compania Royal Caribbean se afla in toiul lucrarilor de constructie a celui mai mare vas de croaziera din lume. Ambarcatiunea va cantari 200.000 de tone si va avea amenajat la bord un parc avand dimensiunile unui teren de fotbal. Costurile de constructie a navei se ridica la 869 de milioane de euro, anunta Cancan.

Un papagal vulgar, profesor de injuraturi. Un papagal de la centrul zoologic din Warwickshire, in Anglia, profereaza injurii cat e ziua de lunga. Un specialist a fost chemat ca sa-l dezvete de acest prost obicei. Comportamentul animalului se deterioreza, iar specialistul in bune maniere nu a avut succes. Mai mult, vorbele papagalului s-au propagat printre colegii sai zburatori. Acum se aud numai injuraturi si insulte din toate partile, scrie Romantica.