1. Casa construita de Irinel Columbeanu pentru niste saraci din Gorj a inceput sa se darame, la nici un an de la finalizare. "Irinel Columbeanu si-a batut joc de noi! Daca tot s-a oferit sa ne ajute cu o casa, putea macar sa ridice una care sa nu cada pe noi! Ne e si frica sa intram inauntru" - declaratia apartine sotilor Giugelea, din Talsasesti, Gorj, scrie Cancan.

2. Cum le-a facut hackerul Vladuz paguba de 2 milioane de euro americanilor de la eBay. Romanul Vlad Constantin Duiculescu, mult mai cunoscut in mediul online sub nick-ul Vladuz, a fost retinut ieri de politie, dupa trei ani in care a terorizat literalmente celebrul site de licitatii online eBay si le-a scos peri albi anchetatorilor din Secret Service, SRI, DCCO si IGPR, scrie Gandul. Cariera de inamic nr 1. al eBay a inceput relativ banal pentru Vladuz, cu clasicele tepe tip phishing, in 2004...

3. Bursele, prabusite de hormoni? Cu cat nivelul lor de testosteron este mai ridicat, cu atat mai mari sunt castigurile agentilor in timpul unei sedinte bursiere, potrivit unui studiu britanic publicat in SUA. Insa un nivel prea mare al acestui hormon masculin poate duce la excese investitionale si la caderea preturilor, scrie Click.

4. Si-a facut barca pe care n-o mai poate scoate din curte. Un britanic care si-a construit in gradina casei, timp de cinci ani, barca visurilor sale a realizat, dupa ce a terminat-o, ca este prea mare ca sa o poata scoate din curte. Ambarcatiunea, construita in cinci ani, masoara 900 de metri lungime si 780 metri latime, informeaza Cancan.

5. Evadati printr-un tunel sapat de la toaleta din celula pana in gradina directorului inchisorii . Interpolul a dat in cautare internationala noua detinuti islamisti care se afla in libertate de peste o saptamana, dupa ce au evadat dintr-o inchisoare din Maroc printr-un tunel de 22 de metri lungime. Metoda: tunelul a fost inceput in toaleta unei celule si terminat in gradina directorului centrului de detentie, scrie Gandul.

6. Dintre ele si-a ales Putin iubita. Informatia-bomba privind divortul presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a starnit iures in toata lumea. Fosta gimnasta Alina Kabaeva este, se pare, noua iubire a tarului de la Kremlin. Insa ziarul rus Kommersant a dezvaluit ca, de fapt, Putin a avut de ales intre trei superbe femei de succes, pe care le adora si pe care le-a laudat mereu pentru frumusetea lor. In afara de Kabaeva, preferatele lui au fost o alta celebra gimnasta, Svetlana Horkina, dar si Miss Rusia 2003, Victoria Lopireva, scrie Libertatea.

7. Un american, "proprietarul" celei mai... tocilare cereri in casatorie! Un barbat din SUA a fost creditat drept "proprietarul" celei mai tocilare cereri in casatorie, dupa ce a patruns ca un hacker in jocul video preferat al prietenei sale. Bernie Peng, de 26 de ani, a reprogramat jocul Bejeweled astfel incat atunci cand prietena lui atingea un anumit scor, un inel si o cerere in casatorie apareau pe monitor. Peng, un programator de profesie, a declarat ca a petrecut aproape o luna sa reprogrameze jocul. "M-am gandit ca e frumos, intr-un fel mai tocilar", a spus Bernie, citeaza Romantica.

8. Se nasc mai putini copii din cauza telenovelelor. Scaderea spectaculoasa a nivelului natalitatii in Brazilia in cursul ultimelor patru decenii este datorata in mare parte apetitului national pentru telenovele, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Modelul familiilor restranse pe care aceste seriale extrem de populare il dau ca exemplu pare sa fie principala cauza a fenomenului, potrivit oamenilor de stiinta de la Centrul de cercetare politico-economica din Londra, scrie Click.

9. Cana care amesteca singura. Doi cercetatori de origine franceza au inventat o cana care amesteca singura ce e in interior, scutindu-i pe oameni de folosirea linguritei. Astfel, continutul din ceasca se poate amesteca doar agitand putin vasul, ca atunci cand se degusta un coniac, scrie Cancan.

10. Omul de Neanderthal rupe tacerea dupa 30.000 de ani. Pentru prima oara in ultimii peste 30.000 de ani, oamenii de Neanderthal au „vorbit“, gratie antropologului american Robert McCarthy, de la Universitatea Florida Atlantic. Potrivit Reuters, McCarthy a utilizat un model de tract vocal reconstituit din fosile, cu care a simulat vocea printr-un sintetizator. Concluzia ferma a antropologului este ca neanderthalienii vorbeau, dar sunetele emise de ei erau radical diferite de cele ale stramosilor nostri, scrie Evenimentul Zilei.