Cea mai tanara profesoara universitara din lume are 18 ani. La 8 luni stia sa citeasca, iar la 10 ani era deja admisa la Facultatea de Matematica din New York. Are centura neagra in Tae Kwon Do si a fost numita unul dintre copiii-minune ai muzicii. Alia Sabur povesteste pentru Cotidianul cum este sa fii altfel decat ceilalti.

Casa lui Mailat, obiectiv turistic pentru italieni. O romanca stabilita de 10 ani in Peninsula are o oferta turistica incredibila pentru italieni. Bazandu-se pe faima de care se bucura sibianul Mailat, Raluca Tamas propune o excursie de zece zile in zona Mediasului, cu o oprire de cateva ore in Avrig, orasul natal al romanului care a ingrozit Italia. Turistii sunt invitati chiar sa se plimbe prin cartierul lui Mailat, sa vada locuinta acestuia si sa-i cunoasca vecinii. Pentru ca oferta sa imbine si placutul, si utilul, femeia ofera in acelasi pachet si tratament stomatologic celor interesati, scrie Cancan.

Si-a scos nevasta la vanzare pe eBay. Un britanic gelos isi liciteaza consoarta pentru ca este mincinoasa si infidela. Barbatul in varsta de 44 de ani si-a alungat sotia de acasa, dupa ce i-a citit emailurile in care aceasta discuta cu un barbat misterios despre viata lor amoroasa. Plin de ura si dornic de razbunare, Paul, tata a doi copii, a postat o fotografie cu sotia sa, Sharon, pe site-ul de licitatii online eBay. "Vand nevasta mincinoasa si infidela", suna anuntul postat de britanic, citat de Cancan.

Premierul portughez, obligat sa-si ceara scuze ca a fumat in avion. O tigara fumata de premierul portughez, Jose Socrates, la bordul unui avion a creat discutii aprinse care l-au constrans pe demnitar sa-si ceara scuze in public si sa promita ca nu o sa mai fumeze intr-un spatiu public."Am fumat, intr-adevar, cu ministrul economiei, in timpul unei discutii. Eram convins ca putem sa fumam asa cum am facut intotdeauna in calatoriile precedente", a declarat premierul, citat de Capital.

Doi romani au furat 580 kilograme de struguri pentru a elimina concurenta. Ladislau Darocz si Florin Calin, doi comercianti de legume si fructe, au spart depozitul unui concurent al lor pentru a fura toti strugurii. In incercarea de a transporta captura, ei au inchiriat trei taxiuri galbene. Acestea, circuland in convoi, au atras atentia unui echipaj de politie, care a decis sa opreasca masinile. Mare le-a fost stupoarea cand au gasit masinile pline cu struguri, relateaza Romantica.

Liceencele vor sa se marite cu tigani, ca in telenovele. Telenovela romaneasca "Inima de tigan" face victime in Vrancea. Tot mai multi parinti din aceasta zona au apelat la psihologi pentru a intelege din ce cauza fetele lor fug de acasa si se marita cu barbati rromi. Potrivit psihologilor din Focsani, 20 de vrancence s-au maritat sau au ales sa traiasca in concubinaj cu barbati rromi, pentru ca acestia semanau cu "Medalion", relateaza Cancan.

Un american de 19 ani a devenit primar. Un student in varsta de 19 ani a fost ales in functia de primar al oraselului Muskogee din statul american Oklahoma. John Tyler Hammons a castigat functia de primar cu 70% din voturi, fiind contracandidatul fostului edil al urbei, in varsta de 70 de ani. Tanarul viseaza sa devina la un moment presedintele Statelor Unite, noteaza Libertatea.

Gandacii rusesti cuceresc spatiul. Cercetatori rusi din regiunea Voronej fac experiente pe gandaci care au zburat in spatiu anul trecut la bordul unui laborator spatial si asupra descendentilor lor. In jur de 50 de gandaci au zburat in spatiu timp de 12 zile, la bordul satelitul stiintific rusesc Foton-M3, lansat in septembrie 2007, a declarat unul dintre responsabilii acestui proiect, Dmitri Atiakchine, citat de Romantica. Dupa acest voiaj, o femela gandac a conceput 33 de micuti in imponderabilitate, care au crescut mult mai repede decat cei care au inceput viata pe pamant.

Victoria Beckham se joaca de-a majoreta. Fosta componenta a trupei Spice Girls, Victoria Beckham, se joaca de-a majoreta pentru ai incuraja pe micutii ei copii, atunci cand acestia joaca fotbal. Cantareata danseaza si interpreteaza melodii special create pentru baietii sai, dand viata unui adevarat spectacol, scrie Libertatea.

O scrisoare a lui Einstein vanduta cu 261.000 de euro. O scrisoare in manuscris a lui Albert Einstein a fost vanduta cu 261.000 de euro la o licitatie din Londra. Casa de licitatii a declarat ca cel care a cumparat scrisoarea este un colectionar pasionat de fizica. Celebrul fizician a redactat aceasta scrisoare in limba germana in luna ianuarie a anului 1945, cu un an inainte de moartea sa si a fost trimisa filosofului Eric Gutkind, scrie Capital.

Gordon Brown asculta Bee Gees in fiecare zi. Primul ministru britanic asculta in fiecare zi melodiile celor de la Bee Gees. Acest lucru se stie chiar de la unul din membrii trupei care a furnizat aceasta informatie, intr-un interviu publicat in Times, citat de Capital. Intrebat de unul din jurnalisti daca acest lucru este adevarat, un purtator de cuvant al primului ministru britanic nu a vrut sa confirme oficial gusturile muzicale ale lui Brown.