Bani aruncati pe fereastra Un autor indonezian a aruncat, duminica, 100 milioane de rupii (10.740 dolari) dintr-un avion, pentru a face reclama noii sale carti, ceea ce a provocat o invalmaseala pentru bani printre locuitorii saraci din zonele deasupra carora zbura avionul, relateaza Cotidianul.

Constructie din bete de chibrit Americanul Pat Acton a facut, din 602.000 de bete de chibrit, o replica a celebrei scoli Hogwarts din filmul “Harry Potter”. Barbatul in varsta de 55 de ani, din Gladbrook, statul Iowa, a avut nevoie de mai bine de doi ani de munca intensa pentru a termina cladirea, informeaza Click.

Melodii pentru balene Cantaretul argentinian Javier Calamaro a tinut, vineri si sambata, un concert cu totul neobisnuit. Artistul a fost coborat la cativa zeci de metri sub apa intr-o capsula de scufundare. Concertul a putut fi urmarit pe Internet, dar sunetele au fost transmise si in apa, intr-o zona in care, de regula, sunt foarte multe balene, scrie Click.

Lembit o baga in Parlament pe Gabriela Parlamentarul britanic. Lembit Opik i-a dat logodnicei lui, romanca Gabriela Irimia, un permis de acces in Camera Comunelor, pentru a nu mai fi asaltata de fani in timp ce-l asteapta, afirma Cancan.

Cel mai mic bol de taietei. Studentii de la o unversitate din Tokyo au realizat cel mai mic bol de taietei din lume, care masoara 2 milimetri si poate fi vazut doar cu ajutorul unui microscop. Profesorul Masayuki Nakao, care a supervizat proiectul, a spus ca studentii sai vor realiza in curand si doua betisoare care sa se potriveasca cu minicastronul, titreaza Cancan.

Lumea muzicii a avut un soc sambata, dupa ce fosta sotie a lui Kust Cobain, Courtney Love, a declarat ca din casa ei din Los Angeles au disparut ramasitele artistului, alaturi de cateva haine si bijuterii. Courtney a povestit ca pastra cenusa solistului de la Nirvana intr-o punga roz in forma de ursulet, impreuna cu o suvita din parul lui. „Mi se pare dezgustator si acum ma gandesc la sinucidere. Daca nu recuperez cenusa lui Kurt, nu stiu ce-o sa ma fac”, a mai spus Courtney Love, scrie Gardianul.

Societatea Nintendo va crea un joc video care va va ajuta sa renuntati la fumat, bazat pe metoda celebrului englez Allen Carr. Allen Carr a ajutat mai mult de zece milioane de fumatori sa abandoneze definitiv acest viciu, gratie publicatiilor sale, afirma Romantica.

Oamenii de stiinta americani sustin ca au reusit sa creeze un dispozitiv care curata aerul de gazele cu efect de sera. Masinaria absoarbe dioxidul de carbon din atmosfera, creandu-se astfel o unealta vitala in lupta impotriva incalzirii globale, relateaza Gandul.

Afirmatiile recente ale lui Sharon Stone despre karma negativa a Chinei o costa anumite neplaceri in aceasta tara.Un proprietar de cinematografe chinez a spus ca va interzice difuzarea filmelor actritei americane, Sharon Stone, 50 de ani, a spus saptamana trecuta ca seismul survenit in China pe 12 mai ar putea fi rezultatul unei karma negative din cauza politicii chineze in Tibet, scrie Romantica.