Justitie invinsa de sudoku. Un proces important pentru trafic de droguri care dura deja de trei luni a fost anulat marti in Australia, dupa ce unul dintre acuzati a descoperit ca juratii jucau sudoku in loc sa fie atenti la depozitiile martorilor, anunta EvZ. Peste 100 de persoane au depus marturie inainte ca membrii juriului sa recunoasca public ca, din plictiseala, preferau sa joace sudoku in loc sa fie atenti la informatiile prezentate. Avocatii ambelor parti se declarasera initial incantati de atentia si minutiozitatea cu care membrii juriului luau notite. Chiar si judecatorul i-a laudat in mod repetat, emotionat si el de cantitatea impresionanta de notite pe care acestia pareau ca le iau, stand cu capetele aplecate in carnetelele primite pentru proces. In cele din urma, „scribii“ au fost prinsi de unul dintre acuzati, care se confrunta cu o posibila sentinta de inchisoare pe viata pentru producerea de pastile de amfetamina.

Locuitoarele din Lesbos nu mai vor sa fie confundate cu lesbienele. Un tribunal din Grecia incearca sa examineze daca folosirea termenului de "lesbiana" nu ar putea fi interzis pentru desemnarea tendintelor homosexuale. Cererea de interzicere a termenului de "lesbiana" pentru femeile care au interes pentru partenere de acelasi sex a fost lansata la insistentele locuitorilor insulei Lesbos, care se simt ofensati sau, mai bine zis, ofensante de omonimul care le desemneaza drept locuitoare ale insulei. "Mamei, surorii si fiicei mele le este rusine sa zica ca sunt lesbiene, adica originare din Lesbos. In strainatate, femeile noastre trebuie sa se ascunda", sustine, in fata unui tribunal din Atena, Iannis Axlopitas, originar din insula Lesbos, care traieste in prezent la Montreal, relateaza Curentul.

Iata porcusorul care se teme de noroi. Porcii sunt animalele cele mai fericite cand se tavalesc in noroi. Insa la o ferma din Marea Britanie a venit pe lume un porcusor care pare sa contrazica aceasta parere, pentru ca el se teme de noroi. Astfel, in timp ce fratiorii sai, sase la numar, se jucau intr-o mare balta, Cinders, in varsta de 5 saptamani, statea pe margine si tremura. Stapanii sai si-au dat seama ca porcusorul se teme de mocirla si au gasit repede o solutie. L-au incaltat cu patru cizmulite, pe care le foloseau pe post de suport pentru creioane, iar acum Cinders se poate plimba si el nestingherit prin noroi, sustine Libertatea.

Printul Charles are datorii vechi de 357 de ani. Printul Charles, mostenitorul tronului Angliei, a achitat marti o datorie veche de 357 de ani pe care regele Charles al II-lea o avea fata de o companie de confectii, insa fara sa plateasca dobanda. Printul de Wales a remis 453,15 lire sterline (567,30 euro) Companiei confectionerilor de haine din Worcester ca plata a unei comenzi din 1651 pentru uniforme militare, care nu fusese onorata de monarhul din acea perioada, relateaza Click.

S-a nascut cu un penis pe spate. Un bebelus din China s-a nascut cu doua penisuri, unul asezat la locul lui, celalalt situat pe spatele micutului. Tatal baiatului, Li Jun, in varsta de 30 de ani, a declarat ca a ramas fara cuvinte cand si-a vazut copilul intins pe burta la spital, imediat dupa ce a venit pe lume. Dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale care a durat mai multe ore, medicii de la spitalul Tianjin din Hejian i-au inlaturat copilului penisul in plus, sustine Cancan.

Sexul, la concurenta cu shoppingul. Trei sferturi dintre tinerele femei se gandesc la cumparaturi aproape la fel de des precum se gandesc tinerii barbati la sex. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii care au realizat un studiu pentru website-ul de moda cosmopolitanco.uk, noteaza EvZ. Potrivit cercetarii, femeile intre 19 si 45 de ani se gandesc sa cumpere lucruri la fiecare 60 de secunde, in timp ce barbatii se gandesc la sex la fiecare 52 de secunde. Astfel, pentru cei mai multi dintre acesti barbati este ingrijorator faptul ca femeile intervievate au declarat ca prefera sa mearga la cumparaturi decat sa-si petreaca timpul cu partenerul lor.

Omul de o jumatate de tona se insoara. Cel mai greu om al planetei, mexicanul Manuel Uribe a reusit sa dea jos de pe el 250 de kilograme, in ultimii doi ani, informeaza Click. Barbatul spera ca in curand sa se poata da jos din pat si sa mearga pana la altar pentru a se casatori cu aleasa inimii lui, Claudia Solis. Cei doi traiesc impreuna de doi ani si spun ca se iubesc la nebunie. La cei 43 de ani ai sai, Manuel Uribe este poreclit “omul jumatate de tona” si detine recordul de greutate la nivel mondial. De doi ani incoace, el a demarat o cura de slabire care a inceput sa dea rezultate. Astfel el a reusit sa ajunga la 310 kilograme si regreta nespus ca din cauza greutatii este tinut la pat.

Newyorkezii, plini de herpes genital. Autoritatile sanitare americane au publicat un studiu despre bolile cu transmitere sexuala, care scoate la iveala faptul ca unu din patru locuitori ai orasului New York sufera de herpes genital. Astfel, 36% dintre femei sunt afectate de aceasta boala, spre deosebire de doar 19% dintre barbati. Herpesul genital poate afecta dezvoltarea fatului, poate accelera transmiterea virusului HIV si a hepatitei C, scrie Cancan.

Rufe in familie. Nevestele din Japonia au fost sfatuite sa nu mai spele separat hainele sotilor de cele personale si cele ale copiilor, pentru a contribui in acest fel la salvarea planetei de la incalzirea globala. Sfatul pe care sotiile japoneze l-au primit de la compania producatoare de detergent Lion Corp vine dupa ce un studiu realizat de aceasta firma a aratat ca 25% dintre ele spala, „intotdeauna sau ocazional“, separat rufele barbatilor. Femeile considera ca sosetele murdare, lenjeria intima, pana si fata de perna pe care dorm sotii lor sunt prea murdare pentru a le pune in masina de spalat cu celelalte rufe, relateaza EvZ.

Solutie. Un sofer de camion din Bangkok a gasit o modalitate cel putin bizara pentru a se odihni intre doua curse. El si-a instalat un hamac sub camion, unde se odihneste sau chiar trage un pui de somn atunci cand oboseala isi spune cuvantul, scrie Cancan.