Planta care a crescut opt metri in cateva saptamani. Britanica Hermione Morrison a plantat in curtea casei sale o planta din specia Agave in anul 1982, dupa ce a cumparat semintele din Gibraltar. De-a lungul timpului, englezoaica a fost dezamagita ca planta nu crestea. Anul acesta, in doar cateva saptamani, planta, cunoscuta pentru faptul ca infloreste o data la cateva decenii, a atins inaltimea de 8,5 metri, scrie Cancan.

Vaca anticancer. Cercetatorii chinezi au creat prima vaca modificata genetic care produce proteine utilizate in lupta impotriva cancerului. Vitica a venit pe lume la inceputul acestei luni, la Beijing, iar veterinarii spun ca e perfect sanatoasa. Alte zeci de animale similare se vor naste in China, in septembrie, scrie Click.

Caracatita cu sase maini si doua picioare. Caracatitele nu au opt brate, asa cum credeam cei mai multi dintre noi, ci doua picioare si sase brate, se arata intr-un studiu realizat de oamenii de stiinta europeni si citat de cotidianul britanic „The Daily Telegraph“, citat de Evenimentul Zilei.

Saakasvili a incercat sa se sinucida. Presedintele georgian Mihail Saakasvili ar fi incercat sa-si puna capat zilelor, dupa ce si-a dat seama ca a gresit cand a inceput ofensiva militara in provincia separatista Osetia de Sud, de vreme ce Europa si SUA nu s-au aratat deloc incantate de decizia sa. Revista "Life" scrie ca un agent de securitate i-a smuls pistolul din mana, exact in momentul in care incerca sa se impuste, scrie Cancan.

Casa mobilata, cu tot cu tata. Piata imobiliara din Stockholm s-a imbogatit cu o oferta neobisnuita: un apartament tip studio cu una din cele mai bune vederi din oras si cu un tata vitreg la pachet, scrie ziarul britanic „The Telegraph“. Se pare ca, atunci cand proprietara apartamentului a mostenit locuinta de la mama sa, care a murit cu cativa ani in urma, tatal vitreg, 52 de ani, a refuzat sa plece, ignorand ordinul de evacuare emis pe numele sau, scrie Evenimentul Zilei.

Turism toxic. Turistii care viziteaza Los Angelesul pot participa acum la un tur al orasului, cu totul neobisnuit. Un grup ecologist organizeaza un asa-numit “circuit toxic”, in care participantii ajung sa vada cele mai poluate zone ale metropolei. Primul loc in care se opreste autobuzul cu turisti este “La Montana”, - un cartier sarac, lovit in 1994, de un cutremur foarte puternic, scrie Click.

Lege pentru alungarea ploilor prin tragerea clopotelor bisericilor. Valul de inundatii care a lovit Iasiul a adus sute de oameni in pragul disperarii. In incercarea de a gasi solutii, unii oameni au propus idei care mai de care mai ciudate, pentru prevenirea sau atenuarea viiturilor. Alaturi de propuneri de deviere de cursuri de apa sau constructia unor diguri mobile sau gonflabile, se numara si propunerea unui grup de sateni din comuna Movileni. Ei au depus la subprefectul Vasile Etcu o scrisoare in care cer autoritatilor ca Parlamentul sa emita o lege antiploi torentiale. Este o propunere inedita venita din partea unor oameni care spun ca se pot alunga ploile torentiale prin tragerea clopotelor la toate bisericile din zonele amenintate, scrie Gardianul.

Arbitrii prefera rosul. Arbitrii favorizeaza echipele sau sportivii imbracati in echipamente de culoare rosie, potrivit unui studiu publicat in revista „Stiinta Psihologiei“. Autorii studiului, trei psihologi germani, au apelat la 42 de arbitri experimentati carora le-au prezentat o inregistrare video a unui meci de taekwondo intre un concurent in rosu si altul in albastru, scrie Evenimentul Zilei.