Topul minciunilor spuse copiilor. Parintii isi mint zilnic odraslele, care incep sa-si dea seama ca sunt pacalite abia in jurul varstei de 8 ani. Un copil ascultator este visul tuturor parintilor, iar de multe ori acestia nu se sfiesc sa le ascunda micutilor adevarul pentru a obtine reactia dorita. Un studiu recent a relevat ca un parinte ii spune copilului sau, in total, circa 3.000 de astfel de „minciuni nevinovate“. Pe primul loc se afla cea cu Mos Craciun care aduce cadouri doar copiilor cuminti, fiind folosita de 84% dintre parinti. Locul secund este ocupat de minciuna potrivit careia Mos Craciun vine numai la copiii care se duc la culcare devreme in Ajunul Craciunului, o metoda folosita de opt parinti din zece pentru a avea o seara linistita. Pe locul al treilea se afla avertizarea ca privitul la televizor de la mica distanta iti face ochii patrati, scrie EVZ.

O gaina britanica s-a transformat in cocos. Georgina era o gaina obisnuita, care-si petrecea zilele la o ferma din Devon, Marea Britanie, impreuna cu suratele ei, culegand seminte si viermisori de pe jos si, bineinteles, facand oua. Totusi, pasarea in varsta de patru ani a suferit o schimbare... drastica. S-a transformat in cocos. Modificarea nu a avut loc peste noapte. Georginei a inceput sa-i apara creasta si i s-a schimbat... vocea, informeazaLibertatea.

Knut sufera: Unde e taticul meu? Ingrijitorii de la Gradina Zoologica din Berlin nu stiu cum sa-l faca pe Knut sa nu mai sufere dupa stapanul lui. Il mai tineti minte pe Knut, ursuletul polar de la Gradina Zoologica din Berlin, Germania, care in urma cu doi ani isteriza intreaga planeta cu povestea lui? Din pacate, Knut sufera acum foarte tare dupa tatal sau adoptiv, Thomas Dorfelein, care s-a stins din viata in urma cu o luna. Ca sa-l faca sa nu mai simta lipsa acestuia, ingrijitorii de la Zoo ii dau ursului hainele lui Thomas , ca sa le adulmece si sa se joace cu ele. Dupa cateva ore, insa, ursul se plictiseste si redevine trist, relateaza Libertatea.

Socant! Un paianjen devoreaza o pasare. Se stie ca exista paianjeni gigant. Mai mult, probabil cu totii am auzit tot felul de povesti referitoare la faptul ca aceste insecte se hranesc chiar si cu mamifere si pasari mai mici. Cu toate acestea, unele istorisiri de acest gen par mai degraba scenarii ale unor filme de groaza si nu le credem pana cand nu vedem cu ochii nostri. Un australian a venit recent cu o dovada. Barbatul a fotografiat un paianjen din specia Golden Orb Weaver in timp ce a prins in plasa lui o cinteza pe care apoi a inceput sa o manance. Cu toate ca nu creste foarte mare, doar in cazuri extreme ajungand sa aiba marimea palmei unui adult, aceasta arahnida este foarte puternica si construieste o panza cu firul foarte tare, scrie Libertatea.

Vacile sunt de vina pentru incalzirea globala. Cercetatorii britanici au descoperit ca o turma de ovine produce mai multe gaze toxice intr-un an, decat un automobil care a parcurs 3.000 de mile, informeaza DailyMail. Dr. Andy Thorpe, de la Universitatea Portsmouth, a afirmat ca 200 de vaci emit anual o cantitate de metan echivalenta cu dioxidul de carbon degajat de o masina care a consumat 21.400 de litri de benzina. Specialistul a adaugat ca emisiile de CO2 au crescut cu 31% in ultimii 250 de ani, in timp ce degajarile de metan in atmosfera au crescut cu 149%, in aceeasi perioada. Metanul emanat in atmosfera este mult mai daunator pentru mediul inconjurator decat dioxidul de carbon, accelerand mai tare procesul de incalzire golbala, informeaza Gardianul.

A preferat sa mearga la inchisoare decat sa plateasca 7.45$. MaryAnne O'Neill din Fort Pierce, Florida, a zis ca e mai bine sa mearga la inchisoare decat sa achite o nota de plata de 7.45 dolari. Si asa s-a si intamplat. Femeia a comandat duminica o cafea si un sandwich la restaurantul Waffle House, dar a refuzat sa plateasca. Raportul politiei dezvaluie faptul ca un ofiter i-a cerut doamnei O'Neill sa isi plateasca consumatia, sau va fi arestata, dar aceasta a refuzat. Conducerea inchisorii St. Lucie County, a spus ca femeia a fost eliberata luni. De asemenea ea a fost acuzata de tentativa de frauda si poate fi condamnata la 60 de zile in inchisoare plus o amenda de 500 de dolari, relateaza Gardianul.

Tocurile cui, ”vinovate” de accidentele rutiere. Potrivit unui raport al Politiei Rutiere britanice, incaltamintea neadecvata pentru condus duce la accidente rutiere. Acesta ipoteza se aplica in 99% din cazuri femeilor, pe primul loc in ”boxa vinovatilor” aflandu-se pantofii cu toc cui. Astfel, din opt reprezentante ale sexului frumos care si-au accidentat masina, purtau pantofi cu toc cui. Mai mult, se pare ca majoritatea accidentelor au fost destul de grave, lasandu-se cu raniti si chiar morti. In acest caz, desi se spune ca femeile conduc mai prudent si sunt mai atente la volan, degeaba fac exces de zel daca nu reusesc sa apese pedalele asa cum trebuie din cauza incaltamintei pe care o poarta, scrie Libertatea.

La 80 de ani, babuta Chiva navigheaza pe internet. Baba Chiva, din comuna Glavile judetul Valcea, a descoperit la 80 de ani cate minuni iti poate oferi internetul si cate dorinte ti se pot indeplini cu un singur click. Ajutata de nepoti si stranepoti, batrana a trecut peste inhibitii si a invatat sa vorbeasaca pe messenger cu rudele din Canada. Degetele batranei merg mai greu pe tastatura si nici vederea n-o mai ajuta prea mult. Asa ca, prefera sa vorbeasca mai mult in microfon si sa zambeasca in camera ca sa o vada nepoata Diana. De cand s-a infiintat in comuna Glavile centrul de informatizare a populatiei, Tata Paraschiva vine de cel putin trei ori pe saptamana sa vorbeasca cu rudele din Canada. Dupa aproape o ora de conversatie on-line, batrana se intoarce la treburile din gospodarie. Ca sa nu ramana in urma fata de tata Chiva, de voie, de nevoie, profesorii, medicul din comuna si tot personalul din administratia publica Glavile au invatat sa lucreze pe calculator, scrie Romantica.ro

El e cel mai tatuat avocat din lume. A fost circar si ingrozea lumea prin aspectul sau bizar si prin casacadoriile periculoase pe care le facea. Totusi, ajuns la varsta de 45 de ani, americanul Eduardo Arrocha s-a gandit ca trebuie sa faca ceva cu viata lui si s-a hotarat sa devina avocat. Astfel, s-a inscris la facultate in Michigan si s-a pus cu burta pe carte. Totusi, in timpul liber barbatul se mai joaca cu obiecte ascutite, isi prinde limba in curse de soareci si face tot felul de lucruri care l-ar putea descrie drept masochist, informeaza Libertatea.

Batista antiglont. Islandezul Sluli Recht a inventat prima batista anti-glont din lume, destinata barbatilor a caror viata este in pericol. Aceasta este o buna alternativa la vesta antiglont si poate fi purtata strategic in buzunarul din fata al costumului. Batista este confectionata dintr-un material special, de patru ori mai rezistent decat otelul, relateaza click.ro.

A primit un bolovan in loc de laptop. Intamplare fara precedent in Caras-Severin! Un ta­nar a descoprit cu stu­poa­­­re ca in coletul trimis de rudele sale din Spania, prin­tr-o firma de curie­rat, in lo­cul laptopului pe c­a­re il astepta se afla un bolovan, scrie Libertatea.

Amintirile vor putea fi sterse selectiv. Amintirile prea dureroase, prea neplacute sau chiar fobiile vor putea fi „sterse” din creier cu ajutorul unei simple pastile. Pastila s-ar baza pe activitatea unei molecule, care, folosita intr-un anumit fel, ar sterge amintirile in mod selectiv, eliminandu-le pe cele neplacute si lasandu-le pe celelalte intacte. Este inca prea devreme pentru a vorbi de „o pilula a uitarii”, avand in vedere ca studiul a fost realizat deocamdata doar pe soareci. Molecula in cauza este Alfa-CaMKII, cunoscuta ca molecula a memoriei. Aceasta enzima - catalizator de reactii - controleaza intr-un mod care nu este decat partial cunoscut procesul de invatare, creare si inmagazinare a amintirilor. Pornind de la aceasta premisa, oamenii de stiinta de la Brain and Behavior Discovery Institute (Georgia, SUA) si de la Institute of Brain Functional Genomics din Shanghai (China) au decis sa creeze in laborator soareci cu o mica modificare genetica, informeaza Gandul.