Italienii fac misto de batranul ARO. Militarii italieni din Kosovo privesc cu amuzament situatia neplacuta a militarilor romani care sunt nevoiti sa patruleze in autoturisme ARO, fara protectie, si au denumit masinile acestora "Flintstone". "Am dori inlocuirea tehnicii auto, ARO, si achizitionarea unui automobil care sa ofere un minim de protectie", a declarat comandantul Batalionului 307 Babadag, dislocat in Kosovo, Remus Melinte, citat de Libertatea.

Pisica cu insusiri de licurici. O pisica din New Orleans a fost desemnata prima felina care luceste in intuneric. Ea a fost botezata Mr. Green Genes, in traducere domnul Gene Verzi. La lumina zilei pisica are blana de culoare rosie, insa intr-o camera intunecata pisica raspandeste o lumina verde. Insusirea pe care o au licuricii, a fost posibila datorita cercetatorilor americani. Ei au modificat ADN-ul pisicii in asa fel incat sa verifice daca o gena poate fi introdusa in codul genetic al animalului fara a-l rani, informeaza ATAC-online.

Cadavre expuse la Londra. Vineri, la Londra, va avea loc ultima expozitie a anatomistului german Gunther von Hagens, in care acesta va prezenta cadavre umane conservate. Vor fi expuse aprox. 200 de specimene si animale, organe sau corpuri intregi , supuse tehnicii plastifierii, pe care acesta a inventat-o in 1977. "Body Worlds and The Mirror of Time", este ultima versiune a expozitiei care l-a facut celebru in 1996 pe Gunther von Hagens , "Body Worlds", fiind admirata atunci de peste 26 de milioane de oameni, scrie Libertatea.

Ghinion in ziua nuntii: doua mirese, rochii identice, acelasi oficiu, aceeasi zi. Rochii de mireasa identice, aceeasi zi si acelasi oficiu de stare civila. Toate acestea fac parte din marele ghinion pe care l-au avut Lisa Goodhew si Emma Johal, in ziua nuntii lor. Cele doua au ramas socate cand s-au intalnit in fata primariei din Bromley, Kent, scrie Gardianul.

Doi arici au baut toata noaptea si s-au imbatat. Nu mica i-a fost mirarea Simonei Zeischel, o femeie de 40 de ani din Mecklenburg-Vorpommern, Germania cand a gasit de curand pe trasa casei doi arici care s-au… ”veselit” bine de tot. Simone lasase seara pe terasa o sticla de lichior de oua fara dop. In dimineata urmatoarea i-a descoprerit pe cei doi petrecareti. Se pare ca aricii au rasturnat sticla si au baut toata noaptea, informeaza Libertatea.

Cer roz pentru londonezi. Toti locuitorii Londrei au fost martorii unei femonem foarte ciudat ce a avut loc joi seara. Ei si-au atintit privirile asupra unui nor roz care a plutit pe deasupra orasului. Nauciti de norul roz care aducea a fenomen extraterestru, londonezii si-au sucit gaturile pentru a fi martori la ciudatul fenomen care a inceput in jurul orei 8.30 si a durat mai putin de o ora, scrie ATAC-online.

Japoneza arestata pentru ca si-a ucis sotul virtual. O japoneza in varsta de 43 de ani, impatimita a jocului "Maple Story", a fost arestata dupa ce si-a "omorat" sotul virtual, care tocmai "divortase" subit si fara nici o explicatie. Femeia, fan inrait al popularului joc interactiv "Maple Story", s-a suparat crunt cand personajului sau i s-a cerut divortul de catre sotul virtual. Asa ca a hotarat sa acceseze pe ascuns computerul jucatorului complementar, folosindu-se de id-ul si de parola barbatului, si sa ii ucida acestuia personajul, care, astfel, a fost sters, scrie Libertatea.

Dunarea in varianta electronica. O replica virtuala a batranului fluviu, ce poate fi descarcata de pe internet, ii va ajuta pe navigatori cu informatii furnizate in timp real. Realizarea unei harti electronice a Dunarii, in care datele receptionate pe radar si pozitia prin GPS a navei sa fie raportate la sistemele de semnalizare plutitoare si costiera, la aliniamentul malurilor, la structura senalului navigabil, este un mai vechi vis al navigatorilor. Este un sistem pretios mai ales in conditii nefavorabile sau pe timp de noapte, siguranta navigatiei fiind considerata imbunatatita. Specialistii Administratiei Fluviale Dunarea de Jos Galati, cu finantare europeana, au demarat un proiect de realizare a unei astfel de harti inca din 1989, atunci cand au fost realizate primele masuratori topohidrografice menite sa stea la baza unui model virtual al Dunarii, informeaza ATAC-online.

Un restaurant a servit mancare la preturile de acum 100 de ani. Sarbatoare pentru unul dintre cele mai vechi restaurante din New York cat si pentru clientii acestuia. Deschis in 1908, restaurantul "John's" si-a sarbatorit, ieri, centenarul servind felurile de mancare din meniu la pretul de acum ...100 de ani. Clientii au putut astfel sa-si potoleasca foamea cu bani putini. Au fost servite spaghete cu fructe de mare la pretul de 50 de centi, in loc de 10,95 dolari, pui cu legume sote la pretul de 75 de centi, in loc de 15,95 dolari, iar paharul de vin Cabernet a costat 50 de centi, in loc de 6,50 dolari, informeaza Libertatea.

Casa dansatoare si Blocul topitor, doua cladiri ciudate. Plimbarile noastre virtuale, hai-huiurile imaginare ne-au purtat de asta data tastele spre doua destinatii speciale: Praga si Paris. Dincolo de frumusetile populare ale celor doua capitale, ochii ne-au cazut pe doua mostre de arhitectura contemporana cel putin inedite: Casa care danseaza, respectiv Cladirea care se topeste, din buricul targului parizian. Cladirea dansatoare a fost proiectata in 1992, de catre arhitectul ceh Vlado Milunic, in colaborare cu arhitectul canadian Frank Gehry si terminata patru ani mai tarziu. Denumita initial Cladirea Fred & Ginger (dupa cuplul de dansatori Fred Astaire si Ginger Rogers), casa imbina trei stiluri arhitecturale: Neo-baroc, Neo-gotic si Art Nouveau, scrie Click.

A trimis o racheta in cosmos. Fiind o legenda in domeniul fizicii fluidelor, profeso­rul Constantin Bursuc a inventat un motor care a tri­­mis o racheta romaneasca in cosmos. Eve­ni­men­tul s-a petrecut in poligonul militar de la Orastie, in 1993. "Vreau sa realizez un aparat de zbor, ca o farfurie zburatoare, pe care sa montez motorul MRAL. Va revolutiona modul de de­plasare pe calea aerului. Apoi voi face pu­­­blic modul in care orice om poate sa-si con­strui­asca asemenea aparat acasa", a declarat profesorul Constantin Bursuc, citat de Libertatea.