Mos Craciun aduce cadourile cu Mocanita. Mosul darnic a renuntat la reni si la sanie si s-a plimbat, zilele acestea, la Hunedoara, cu trenul cu aburi. Zeci de copii care s-au plimbat, zilele acestea, cu Mocanita, in zona Bradului, din judetul Hunedoara, au avut ocazia sa il intalneasca pe Mos Craciun. Cu desaga plina de dulciuri, Mosul a vorbit cu micutii si le-a rasplatit poeziile si cantecele cu bunatati, scrie Libertatea.

Soferul care se masturba la volan a omorat doua persoane. Conform autoritatilor, un sofer in stare de ebrietate, care a omorat doua persoane, se autosatisfacea cu cateva momente inainte de impactul fatal. Imran Hussain, in varsta de 32 de ani, se afla in stare avansata de ebrietate si se masturba, desi masina avea o viteza foarte mare (peste 190 km/h), cand a izbit un Fiat Punto in care se afla o familie venita in vizita in Statele Unite, scrie Gardianul.

I-au furat parul de pe cap. O femeie din China care nu-si mai tunsese parul de mai bine de 10 ani a sunat la politie pentru a raporta furtul podoabei sale capilare. Xiao Hong in varsta de 30 de ani, din Siping, a spus politistilor ca cineva i-a taiat parul de 1,2 metri lungime, in timp ce se afla intr-un mall. "Oamenii se inghesuiau pe o usa de la iesire si cand am reusit sa ajung afara am simtit ca am pierdut ceva. Am vrut sa-mi ating parul si am constatat ca disparuse", a povestit femeia, citata de Libertatea.

Preotul a urmarit hotul si a recuperat banii furati din “Cutia milei”. Un preot din Washington a urmarit, in goana, pe distanta mai multor strazi, hotul care furase, din biserica, toti banii din “Cutia milei”, si asta chiar inainte de slujba de duminica. Patania a fost povestita chiar de catre preotul Bill Hegedusich congregatiei sale. “L-am vazut ca a luat banii si mi-am spus in gand: Trebuie sa ma duc dupa el!” declara preotul. Banii, 125$, erau asezati in doi saculeti, iar hotul a putut sa ii sustraga pentru ca nu fusesera incuiati. Hegedusich, in varsta de 48 de ani, imbracat in hainele preotesti a alergat dupa hot si i-a strigat sa lase banii. Speriat de incapatanarea preotului, hotul a aruncat un saculet pe jos. Astfel au fost recuperati 60$, scrie Gardianul.

Din cauza crizei, Mos Craciun s-a apucat de furat. Criza financiara l-a afectat chiar si pe Mos Craciun, asa ca a fost nevoit sa recurga la metode cel putin ciudate, pentru a avea bani de cadouri pentru micuti. Astfel un Mos Craciun misterios a furat excavatorul unui muncitor in constructii si a cerut drept rascumparare jucarii pentru un orfelinat, scrie Libertatea.

Cartoful de cartea recordurilor. Un fermier din Liban vrea sa intre in Cartea Recordurilor, dupa ce a gasit un super cartof in curtea sa. “Am lucrat pamantul toata viata mea, dar este prima oara cand vad asa ceva” declara Khamil Semhat agentiei AFP. Super cartoful cantareste 12 kg, chiar daca nu a folosit substante speciale la cresterea lui. “Nu am folosit chimicale”, spunea Semhat. Omul intentioneaza sa trimita o scrisoare catre Cartea Recordurilor pentru a putea fi luat in calcul, el si cartoful sau, pentru editia de anul viitor, scrie Gardianul.

"Internetul ar fi putut preveni ascensiunea lui Hitler". Cine credeti ca ar fi putut sa previna ascensiunea dictatorului Adolf Hitler si izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial? Nimeni altul decat internetul. Cel putin asa sustine laureatul premiului Nobel pentru Literatura in 2008, Jean-Marie Gustave Le Clezio. "Cine stie, daca Internetul ar fi existat in acea perioada, probabil ca planul criminal al lui Hitler nu ar fi reusit. Internetul ar fi expus ideile lui Adolf Hitler intr-un mod asa de ridicol, incat acestea nu s-ar fi indeplinit vreodata", a explicat el, citat de Libertatea.

A fost “ucisa” de propria masina. O americanca a fost zdrobita de propria masina, in timp ce curata gheata de pe luneta. Susan Howe a suferit leziuni fatale, dupa ce a fost trasa sub autovehicul, un Citroen Berlingo, care se afla in panta. Femeia, in varsta de 57 de ani, lasase motorul pornit, si s-a dat jos sa curete gheata de pe luneta. Ghinionul ei a fost ca nu a tras, pana la capat, frana de mana. Masina a stat pret de un minut pe loc, dupa care s-a pus in miscare. Susan a fost lovita si trantita la pamant. A fost descoperita de catre o vecina, care a sunat la ambulanta. Leziunile provocate au dus la decesul femeii, la spital, chiar in ziua accidentului, scrie Gardianul.

Imbraca biserica in aur. In Ghimbav, judetul Brasov, se lucreaza la o biserica ce va avea cupolele poleite cu aur. E vorba de tabla de inox suflata cu aur, care va imbraca acoperisul, adica o suprafata de 1.700 de metri patrati, pentru care s-au folosit 170 de grame de metal pretios. Tabla a fost adusa din manastirea Lavra Pecerska din Ucraina, singurul loc din spatiul crestinismului ortodox unde se fabrica tabla poleita. Biserica, acum in lucru, va purta hramul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si se va deschide in primavara anului viitor. In aceasta luna vor fi gata cupolele, care vor fi imbracate cu inox aurit. Acest material a fost importat de la o manastire din Ucraina, cu mare greutate insa, deoarece calugarii de acolo nu voiau sa trimita Romaniei asa ceva, scrie Libertatea.

Deodorantul care incetineste cresterea parului. O companie importanta de cosmetice va lansa la nivel mondial, luna viitoare, un nou deodorant care va reduce dezvoltarea parului de la subrat. Produsul va contine un complex din extracte naturale numit pro-epil, care face parul mai subtire si incetineste semnificativ viteza de crestere a acestuia. Deodorantele nu vor inlocui epilarea sau raderea la subrat, insa vor reduce iritatia cauzata de regenerarea parului, scrie Cancan.

Au vandut placinte pentru a-si repara scoala. Elevii unei scoli din judetul Galati au vandut placinte pentru strange bani in scopul reabilitarii scolii in care invata si care are nu mai putin de 50 de ani. Actiunea a fost mai degraba una de sensibilizare a autoritatilor, suma pe care au reusit sa stranga fiind de 200 de lei. Cladirea se afla intr-o stare avansata de degradare. Peretii sunt crapati, iar tavanul se poate prabusi in orice moment. "In total, scoala are sase sali de clasa. In doua nu se mai invata deoarece peretii s-au crapat si exista riscul ca elevii sa fie raniti. Dintre celelalte patru sali ramase, doua sunt aproape la fel de afectate ca si cele inchise", a precizat Daniela Chelaru, directorul Scolii Gimnaziale nr.2 din satul Chiraftei, scrie Libertatea.