A ascultat muzica la iPod in timp ce era operat pe creier. Un adolescent a ascultat muzica de pe iPod-ul sau in timpul unei operatii de 6 ore de indepartare a unei tumori pe creier. Gavin Brooke, in varsta de 18 ani, a trebuit sa stea treaz pe tot parcursul operatiei, astfel incat chirurgii sa isi dea seama ca nu ii afecteaza creierul. Neurochirurgul Andrew McEvoy a avut grija de iPod-ul baiatului si a vorbit cu acesta pe tot parcursul operatiei. Doctorul a explicat: "Tumoarea lui Gavin se afla intr-o zona foarte sensibila si a trebuit sa fim siguri ca nu ii afectam parti importante din creier. Daca am fi gresit macar cu cativa milimetri am fi putut sa il paralizam", noteaza Gardianul.

O pisica isi trateaza astmul cu acupunctura. O pisica bolnava de astm si care tuseste de aproape trei ani a fost vindecata cu ajutorul acupuncturii. Terapeuta Virginia Sanders, din Africa de Sud, totodata si proprietara pisicii, a povestit ca Kiki tuseste de cativa ani si risca sa se asfixieze din cauza astmului. Satula sa isi vada animalul suferind, aceasta s-a hotarat sa-si trateze singura pisica prin acupunctura. Lui Kiki, in varsta de 11 ani, i s-au facut injectii cu cortizon, insa stapanei sale i-a fost frica sa nu-i fie afectat ficatul din cauza medicamentului destul de puternic, scrie Daily Mail. Sanders a luat decizia sa ii faca acupunctura lui Kiki doar dupa ce a consultat un medic veterinar, pentru a se asigura ca nu ii va pune viata in pericol, noteaza Atac-Online.

Parfum cu miros de... vestiar de fotbal. Mirosul dintr-un vestiar de fotbal va fi “capturat” si “bagat” in sticle de aftershave. Ideea apartine unei celebre firme de jocuri pe computer. “Mirosul succesului” este creat dintr-un amestec de miresme: de iarba, de transpiratie, de piele de ghete de fotbal si de spray pentru incalzirea muschilor. “Parfumul” a fost colectat din mai multe vestiare ale unor echipe de succes, iar ceatorii sustin ca o sa ii indemne pe cei care il poarta, sa caute sa invinga cu orice pret, scrie Gardianul.

Soseaua care produce curent electric se face in Israel. Compania israeliana Innowattech va inaugura in cateva saptamani prima sosea producatoare de electricitate prin deplasarea vehiculelor. Tehnologia consta in presarea de catre rotile masinilor a unor cristale piezoelectrice amplasate pe suprafata soselei, care genereaza in acest mod energie. Cercetatorii israelieni spun ca parcurgerea unei mile pe astfalt produce suficienta electricitate pentru a alimenta 12 automobile de mici dimensiuni, scrie Click.

Cholla, calul-pictor, va avea propria expozitie la Venetia. Cholla, calul care picteaza, va avea propria expozitie la Venetia, in primavara lui 2009, scrie The Telegraph. Picturile “artistului” se vand cu nu mai putin de 2.000£, bucata si au fost achizitonate de oameni din lumea intreaga, chiar si de catre vedete. Cholla a fost botezat dupa numele unui cactus este un mustang de 23 de ani si se afla in proprietatea unei balerine din Reno, Nevada. Animalul isi foloseste gura pentru a tine pensula. Din “gura” animalului ies opere de arta minunate, abstracte si frumos colorate, scrie Gardianul.

10 milioane de dolari pentru pantofii azvarliti in Bush. Incaltamintea aruncata de reporterul irakian in capul presedintelui american in timpul unei conferinte de presa de la Bagdad este la mare cautare in randul doritorilor de suvenire. Un bogatas din Arabia Saudita, al carui nume nu a fost facut public, a oferit 10 milioane de dolari pentru a cumpara pantofii lui Al-Zaidi. Un alt potential cumparator este un compatriot al jurnalistului, fostul selectioner al echipei nationale de fotbal a Irakului, Adnan Hamad. Acesta este dispus sa plateasca 100.000 de dolari ca sa intre in posesia pantofilor care au zburat spre capul lui Bush. Cu toate ca ofertele curg, nimeni nu stie cu exactitate unde si in posesia cui se afla incaltamintea cu pricina. Un egiptean i-a oferit-o de sotie reporterului irakian pe fiica lui in varsta de 20 de ani, care este studenta la Jurnalism, scrie Cancan.

La 4 ani a “spart” magazinul de jucarii. Numele “infractorului” nu a fost dat publicitatii. Doar varsta a fost dezvaluita. Periculosul “spargator” are doar 4 ani. Politia texana a fost alertata de alarma unui magazin de jucarii, in noaptea de luni spre marti. “Hotul” nu apucase sa paraseasca locul si se juca linistit intr-un morman de jucarii. Chiar le-a aratat politistilor, mandru, o masinuta. Se pare ca tanarul a plecat de acasa, in mijlocul noptii, a traversat strada si s-a indreptat spre magazinul de jucarii. A incercat o usa, dar era inchisa, a incercat-o si pe cea de-a doua si a avut noroc, noteaza Gardianul.

Doi copii din Brasov duc cea mai lunga scrisoare la usa Mosului. Santa Claus, Arctic Circle, 96930, Rovaniemi, Finlanda. Spre aceasta adresa va pleca cea mai lunga scrisoare din lume pentru Mos Craciun. Recordul a fost omologat ieri, la Brasov, de un reprezentant al Cartii Recordurilor. Scrisoarea are aproape 500 de metri si pe imensa rola de hartie si-au scris dorintele nu mai putin de 2.110 elevi brasoveni. Cu totii au cerut in primul rand o planeta mai curata si brazi artificiali de Craciun, pentru a salva padurile, scrie Cancan.

S-au razbunat maimutele! Desi pare greu de crezut, trei maimute, satule de bataile repetate primite de la dresorul lor, care le invata cum sa mearga pe bicicleta, intr-o piata din orasul Sizhou, China, s-au razvratit. In momentul in care barbatul a vrut sa o loveasca pe una din simpaticele maimute, toate trei au inceput sa-l agreseze, fiecare cu ce apuca. Astfel, in timp ce una il lovea cu batul cu care obisnuiau sa le bata dresorul, alta il musca de o ureche, iar cealalta il tragea de par, noteaza Libertatea.

"Sunt capitanul. Imi pare rau... dar nu stiu sa duc avionul la sol". Care ar fi reactia ta daca te-ai afla intr-un avion si capitanul ti-ar spune ca nu stie sa aduca avionul la sol? Pasagerii unui avion al companiei Flybe au trecut prin clipe groaznice cand l-au auzit pe capitan anuntand ca nu este antrenat sa aterizeze in conditii de ceata. Ba mai mult, acesta a intors avionul pe aeroportul de pe care a decolat, scrie Libertatea.

Hipnoza l-a ajutat sa se lase de fumat, dar l-a facut dependent de chipsuri. Un britanic s-a tratat de un viciu si s-a "pricopsit" cu altul. In varsta de 43 de ani, Darren Corbett a reusit cu ajutorul hipnozei sa renunte la tigari, dar a devenit dependent de chipsuri. Dupa ce s-a luptat cu tigarile ani de zile, Darren are o noua problema. Mananca 20 de pungi de chipsuri Scampi Fries pe zi, care-l costa peste 300 de lire pe luna, dublu fata de vechiul obicei, noteaza Libertatea.