Mos Craciun a facut ocolul lumii in 24 de ore / Galerie Foto. Libertatea are dovada ca Mos Craciun a ajuns in fiecare loc de pe Pamant. Din Thailanda pana la Bucuresti, din Australia pana in Nepal, din Japonia pana in Macedonia copiii si oamenii mari care au fost cuminti in anul ce tocmai se incheie au primit vizita mosului de la Cercul Polar.

Obiceiuri de Craciun in lume. Indiferent cat de diferite sunt pregatite, Sarbatorile din aceasta perioada a anului, sunt printre singurele care unesc crestinii din intreaga lume. De multe ori, obiceiurile nu coincid nici macar la nivelul unei regiuni, cu atat mai putin la nivelul mai multor state, scrie EVZ. Ati fost vreodata curiosi sa aflati cum petrec alti crestini din culturi indepartate aceste momente?

Mos Craciun gigantic din nisip. Un Mos Craciun inalt de 7.62 metri (foto) a fost realizat in regiunea Bhubaneswar (India). Ineditul creatiei sculputorului Sudarshan Pattnail si a studentilor sai consta in faptul ca intreaga constructie este realizata din nisip. "Mosul din nisip" a devenit una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale regiunii, anunta Libertatea.

Mos Craciun, urmarit pas cu pas de sateliti si avioane de vanatoare ale NORAD. Ce incepuse ca o greseala in urma cu peste 50 de ani, continua astazi in SUA si in toata lumea ca o traditie deja bine impamantenita: urmarirea traseului lui Mos Craciun cu toate mijloacele de care dispune NORAD (Comandamentul Apararii Aerospatiului Nord-American), scrie Gandul. Radare, sateliti, camere de luat vederi, ba chiar si avioane de vanatoare care patruleaza spatiul aerian al Americii de Nord il urmaresc pe “omul zilei”. Iar orice copil dornic sa afle pe unde se afla Mosul in noaptea de Ajuns va putea sa il repereze cu exactitate cu un simplu click de mouse la http://www.noradsanta.org/.

Cele mai bune/proaste reclame de Craciun. Craciunul este momentul perfect pentru cadouri, astfel incat marile companii trebuie sa vina cu reclame capabile sa atraga clientii spre produsele lor. In Romania, Mos Craciunul a ajuns pe ecranele televizoarelor abia dupa ce a baut Coca-Cola. Va amintiti sigur de reclamele cu ursi polari si camioanele pline de lumini facandu-si loc printr troiene, sub privirile uluite ale copiilor, scrie EVZ.

Cel mai mare Mos Craciun din lume, facut de chinezi. Daca noi ne mandrim cu recordul pentru cei mai multi Mosi Craciun, chinezii se pot ladua cu cel mai mare Mos. Locuitorii din orasul Harbin au realizat cea mai mare scupltura in gheata care il reprezinta pe Mos Craciun. Gigantul are o lungime de 160 de metri si o inaltime de 24 de metri (foto), cea mai mare parte a sculpturii fiind ocupata de fata personajului, scrie Libertatea.

In Tailanda Mos Craciun vine cu elefantul. Mos Craciun din Tailanda a ales un mijloc de deplasare foarte popular in Asia, elefantul. Respectand o traditie veche de cateva generatii, copiii din orasul tailandez Ayutthaya il astepta pe Mos Craciun la scoala, unde acesta vine impreuna cu ajutoarele sale calare pe elefant, scrie Click.

Mos Craciun a venit pe mare. Scafandrii constanteni au aratat ca, daca vrea, Mos Craciun poate sa ajunga la cei mici si pe sub apa. Astfel, copiii militarilor din Fortele Navale s-au adunat la bordul unui vas, unde l-au asteptat pe Mos Craciun, care le-a adus daruri din adancul marii. La Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dobrogea" al judetului Constanta, Mosul si-a facut aparitia pe o autospeciala. Sacul lui era atat de greu incat a fost coborat numai cu ajutorul pompierilor ca sa fie dus la bradul unde asteptau, nerabdatori, copiii, scrie Cancan.