Un barbat de 70 de ani a spart trei banci cu o foarfeca. Incredibil! Un italian in varsta de 70 de ani, care fusese eliberat din inchisoare de doar cateva luni, a incercat joi dimineata sa sparga trei banci cu o... foarfeca. Tentativele de spargere ale batranului au avut loc in Piata Vittorio Veneto din Genova. Inarmat cu o foarfeca,barbatul a intrat prima data intr-o filiala a Bancii Unicredit unde a amenintat caseiera si a fugit cu 10 euro, noteaza Libertatea.

Cele mai ciudate moduri de-a muri. Unele persoane sunt celebre in viata, iar dupa moarte sunt uitate. Altele ajung cunoscute abia dupa ce mor, tocmai datorita modului bizar in care trec pe lumea cealalta. De regula, moartea este inevitabila si trista, dar, in unele cazuri, un deces absurd iti poate descreti fruntea datorita modului ciudat in care s-a produs. In urmatoarele randuri este prezentat un top al celor mai bizare moduri in care persoane mai putin publice au murit, de-a lungul timpului: 15. In 1990, un magician amator a murit in timp ce incerca sa faca o cascadorie numita ‘ingropat de viu’. S-a asezat intr-un sicriu din sticla construit de el si a fost coborat intr-o groapa. Aceasta a fost partial acoperita cu pamantul scos, iar echipa care il ajuta a turnat beton pentru a umple groapa. La un moment dat, acestia si-au dat seama ca betonul a spart sicriul, iar cand l-au scos, au constatat decesul. Integral in Gardianul.

Trupa de balet pentru grasani. O trupa profesionista de balet alcatuita in totalitate din dansatori supraponderali a fost lansata in China. "The Overweight Troupe" (Trupa Supraponderala), ai carei membri cantaresc, in medie, 125 de kilograme, a plecat in primul ei turneu national, scrie Libertatea.

Roboti in forma de peste care lupta impotriva poluarii. Conform The Telegraph, cercetatorii britanici au realizat niste pesti robotizati care vor fi eliberati in portul Gijon, din nordul Spaniei si vor incerca sa depisteze sursele de poluare din apa. Robotii arata si se comporta asemenea vietuitoarelor vertebrate acvatice, au o autonomie de opt ore si sunt echipati cu senzori chimici, capabili sa localizeze sursa poluarii din ape. In momentul in care bateria li se descarca, robotii vor inota spre mal pentru a li se schimba sau incarca bateria, scrie Gardianul.

Oi care lumineaza in intuneric. De obicei, ciobanii au oile insemnate ca sa stie care a cui e, sa nu le incurce intre ei. Un oier din Marea Britanie s-a gandit sa fie in pas cu tehnologia, astfel el si-a ”impodobit” cornutele cu niste leduri, noteaza Libertatea.

Cele mai trasnite concursuri de frumusete din lume. Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place. Daca e sa ne gandim la concursurile de Miss, placerea atinge cote maxime. Dar daca ne raportam la concursurile de frumusete a caror tematica depaseste granitele indeobste cunoscute? Probabil ca atunci ajungem la o alta vorba din intelepciunea populara: “Gusturile nu se discuta”. Cotidianul britanic The Sun propune, in editia sa online, zece concursuri de Miss ceva mai speciale: 1. Miss Atom, Rusia – nu ne indoim de frumusetea incontestabila a rusoaicelor, dar un concurs de frumusete destinat exclusiv femeilor care au tangente cu fizica nucleara suna bomb-astic; 2. Miss Criminala (Lady Spring), Rusia – in Rusia, pana si criminalele au farmecul lor aparte; numai ca frumusetea fizica nu-i de ajuns sa le spele pacatele. Integral in Click.

Si-a platit amenda cu 120 kg de monede. Un barbat s-a suparat din cauza unei sanctiuni primite, spune el, pe nedrept. Suparat foc ca a incasat, spune el, o amenda pe nedrept, un barbat din Drajna, judetul Prahova, a gasit o modalitate inedita sa protesteze impotriva deciziei politistilor comunitari, care l-au "ars" cu 500 de lei. Omul a strans numai monede de cate un ban, le-a pus in doua galeti si intr-un rucsac si s-a dus glont la casieria din comuna pentru a-si achita, ca un cotribuabil onest, datoria la stat. In total vreo 120 de kilograme de fise, scrie Libertatea.

A fost amendat pentru ca i-au cazut pantalonii. De multe ori a fi la moda nu inseamna totul. Degeaba pari scos din „cutie" daca nu porti ceea ce te aranjeaza si ce sta bine pe tine, la propriu. La aceasta concluzie a ajuns un tanar de 19 ani din Australia care a fost prost inspirat in momentul in care s-a imbracat cu o pereche de pantaloni largi, cu talie joasa, fara lenjerie intima pe el. Acesta a ramas in fundul gol chiar in momentul in care o politista a trecut pe langa el, scrie Libertatea.

N-au stiut ce geaman e vinovat si i-au eliberat. Doi gemeni arestati sub suspiciunea ca ar fi furat bijuterii si ceasuri in valoare de peste sase milioane de euro au fost eliberati, dupa ce politia n-a putut decide care dintre ei este vinovatul. Potrivit Daily Telegraph, cei doi barbati, in varsta de 27 de ani, au fost acuzati de furt la cel mai mare supermarket din Europa, KaDeWe. Investigatorii cred ca hotii au intrat in magazin printr-o iesire din acoperisul cladirii, dupa ce au escaladat-o cu echipamente speciale. Politistii n-au putut insa demonstra care dintre cei doi a luat parte la operatiune sau daca ambii au fost implicati in aceasta, scrie Libertatea.