Taxa pe parturile vacilor. Am trait s-o auzim si p-asta: pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, parlamentarii europeni cauta, de doua saptamani, o modalitate de a implementa o taxa pe parturile vacilor, pe motiv ca acestea dauneaza mediului. Logica e simpla: daca fabricile sau vehiculele care polueaza sunt taxate, de ce ar scapa vacile? Primele vizate sunt rumegatoarele din Irlanda si din Danemarca, unde guvernele cauta din greu o solutie de a implementa noul bir, scrie Libertatea.

N-ai toaleta in casa, nu iti poti lua sotie. Dupa ce ani de zile si-au facut nevoile afara, pe camp, reareori la toalete construite in curte dupa principiul o groapa ingradita unde sa iti faci nevoile, indienii din Haryana s-au emancipat. Anul trecut, in satul lor a fost construita prima toaleta moderna, cu veceu, chiuveta si apa curenta. De atunci, din ce in ce mai multe familii au inceput sa-si contruiasca toalete in casa. Acum, una dintre conditiile obligatorii pe care le impun fetele atunci cand sunt pe cale sa se marite e ca viitorul sot sa aiba veceu in casa, scrie Libertatea.

In curand, curry va fi consumat si in spatiu. Specialistii indieni au primit misiunea de a gasi o metoda prin care curry sa poata fi consumat in spatiu, informeaza The Telegraph. Cercetatorilor le-a fost oferita aceasta ocazie deoarece, in 2015, India va trimite un astronaut in spatiu, in cadrul unei misiuni comune cu China si Japonia, scrie Gardianul.

Chinezii scapa de soareci cu ajutorul anticonceptionalelor. Autoritatile din provincia chineza Qinghai s-au gandit la o metoda inedita prin care sa scape de soarecii de camp. Pentru ca otrava ar fi omorat si alte animale nevinovate, chinezii vor sa opreasca inmultirea necontrolata a soarecilor de camp cu ajutorul anticonceptionalelor pentru rozatoare, scrie Libertatea.

Madrid este gazda campionatului de avioane de hartie. Peste 600 de pasionați ai avioanelor de hartie din Spania se vor intalni, timp de doua zile, in capitala Spaniei. Cei mai buni “piloți” de avioane de hartie din Spania se vor lua la intrecere in Madrid, pentru desemnarea participanților la campionatul mondial, care se va desfașura in zilele de 24 și 25 aprilie 2009, in Salzburg (Austria). Avionul care a atins recordul s-a menținut 27 de secunde in aer și a parcurs 63 de metri, noteaza Adevarul.

Se opereaza ca sa scape de sughit. Conform The Telegraph, Christopher Sands, in varsta de 25 de ani, traieste de doi ani un cosmar continuu. Tanarul sughita din doua in doua secunde, astfel fiind incapabil sa duca o activitate pana la capat. Din cauza sughiturilor, Christopher nu poate avea o viata personala sau profesionala obisnuita. Doctorii care l-au consultat sunt de parere ca este vorba de o afectiune a stomacului si ca singura sansa ca el sa poata dormi cateva ore bune pe noapte este operatia, noteaza Gardianul.

Lectii de ”comunicare cu mortii”, finantate de stat. In plina criza financiara, britanici investesc in viata de apoi. Un cuplu din Wales, Marea Britanie, a primit bani de la stat, pentru a-i invata pe oameni cum sa comunice cu mortii. Paul (40 de ani) si Deborah Rees (37 de ani) au profesia de medium, adica persoana care poate sa comunice cu mortii. Recent, cei doi au primit din partea statului suma de 4.500 de lire sterline (circa 20.500 de lei) pentru a organiza cursuri cu oamenii care vor sa poata, la randul lor, sa ia legatura cu rudele decedate, scrie Libertatea.

Cel mai mare sutien din lume. Kathie Lee Gifford si Hoda Kotb, moderatoarele emisiunii "The Today Show" de la NBC, au prezentat in direct cel mai incapator sutien din lume, disponibil deja pe piata din Statele Unite. Femeile care nu isi puteau gasi un sutien potrivit din cauza bustului prea generos au acum motive de bucurie, pentru ca a fost creat cel mai incapator sutien din lume. "Ati auzit de marimea C. Ati auzit de marimea D. Ei bine, daca puneti restul literelor din alfabet la un loc, veti obtine marimea acestui sutien", scrie Cancan.

Nunta dintre doua broaste a adus ploaia. Dupa ce aproximativ 250 de persoane din nordul Bangladeshului au celebrat o nunta intre doua broaste, ritual traditional menit sa aduca ploaia, presa locala a anuntat ca evenimentul a avut efectul scontat. "Tinerii isuratei" provin dintr-un sat situat la 110 kilometri de capitala Dhaka, iar oamenii au decis sa organizeze aceasta ”nunta” deoarece musonul a intarziat sa-si faca simtita prezenta, noteaza Libertatea.