Vindecata de epilepsie, dupa ce i-au extras jumatate din creier. O tanara chinezoaica ar putea sa se vindece total de epilepsie dupa ce a suferit o interventie chirurgicala in care medicii i-au extras jumatate din creier. Yan Yan, in varsta de 17 ani, s-a imbolnavit dupa ce a suferit o febra puternica in copilarie. Dupa operatie, insa, medicii sunt foarte optimisti si se asteapta ca tanara sa-si revina in totalitate, scrie Libertatea.

Cum sa furi 225 de kilograme de aur. O angajata a uneia dintre cele mai mari companii de bijuterii din Statele Unite a fost acuzata ca furat aur in valoare de 12 milioane de dolari de la locul de munca, scrie editia electronica a cotidianului The Times. Procurorii sustin ca Teresa Tambunting a furat peste 225 de kilograme de aur in cinci ani. Prada ei era atat de mare incat ar fi tinut-o in 12 cutii mari din pivnita casei sale. Intr-o presupusa marturisire, ea le-a spus sefilor de la Jacmel Jewelry: "Sunt o femeie foarte bolnava. Eu am luat aurul", scrie EVZ.

Si-a lasat mama sa fie mancata de viermi. O femeie de 49 e ani din Saint Albens, Australia, e acuzata ca si-a lasat mama sa moara in conditii inumane, mancata de viermi. Mary Eve Pyrczak (72 de ani) era grav bolnava, iar in noiembrie anul trecut a fost gasita la ea in camera, pe jos, acoperita pur si simplu de viermi. Femeia era inca in viata, dar a murit la scurt timp dupa ce a fost dusa la spital. Potrivit autoritatilor australiene, Kateryna, fiica batranei, si-a lasat mama sa fie mancata de vie de viermi, dupa ce corpul acesteia era acoperit de plagi infectate, iar unul dintre picioare ii era cuprins de cangrena, scrie Libertatea.

Ce a mai descoperit Google Earth. Google Earth, renumitul atlas geografic on-line, si-a dobandit in timp diferite si aparent neobisnuite intrebuintari, precum cautarea comorilor, depistarea culturilor de plante halucinogene, localizarea locurilor unde au cazut meteoriti si a ruinelor antice, contribuind chiar la solutionarea unui caz de disparitie, scrie publicatia germana „Der Spiegel”. Dupa doi ani de cautari, familiile a doi americani disparuti in septembrie 2006, in timp ce faceau o serie de fotografii de la inaltime, au reusit sa descopere, cu ajutorul Google Earth, locul exact unde s-a prabusit avionul de mici dimensiuni, scrie EVZ.

Zhao, oficial cel mai inalt om din lume. Chinezul Zhao Liang (27 de ani), un fost baschetbalist care are inaltimea de 2 metri si 46 de centimetri a fost recunoscut oficial de reprezentantii Cartii Recordurilor drept "cel mai inalt om din lume". Cu toate acestea, Zhao nu e sigur ca vrea sa i se acorde acest titlu, deoarece, spune el, ii va aduce prea multa faima si nu vrea sa ajunga sa fie vanat de fotografi. Desi are inaltimea de 2 metri si 46 de centimetri, chinezul nu cantareste decat 154 kilograme. In schimb, poarta marimea 56 la pantof, doarme pe doua paturi si poarta haine facute special pentru el, scrie Libertatea.

A indurat chinuri cumplite, dar si-a lungit picioarele cu opt centimetri! Obsedata ca era prea scunda ca sa aiba succes in cariera politica, australiana Hajnal Ban (31 de ani) s-a supus unei foarte complicate si dureroase interventii chirurgicale. Femeia a fost operata in Siberia, unde medicii i-au rupt picioarele in patru locuri diferite, introducandu-i inele de otel inoxidabil, ca sa i le lungeasca. I s-a adaugat cate un milimetru pe zi pana s-a ajuns la opt centimetri, scrie Click.

Condamnata la inchisoare pentru ca a baut un ceai cu un barbat. O britanica in varsta de 40 de ani, care locuieste in Dubai a ajuns dupa gratii pentru ca a invitat in propria casa un barbat in compania caruia a baut un ceai. Marnie Pearce, mama a doi copii se despartise de sotul ei egiptean, Ihab El-Labban de ceva timp si nu a crezut ca este vreo problema daca va bea un ceai cu un barbat. Din pacate pentru femeia care locuieste de mai bine de 15 ani in Dubai, fostul sot a intrat in casa acesteia si a surprins-o chiar in momentul in care servea ceaiul alaturi de prietenul de sex opus, scrie Libertatea.

Imagini de pe Marte cu un extraterestru decapitat? Cateva dintre imaginile trimise de roverul martian Spirit, si care au fost facute publice, sunt de-a dreptul controversate. In acestea apare un cap, cu aspect similar celui uman. Cercetatorii, fotografii amatori si fanii evenimentelor OZN se cearta cu privire la autenticitatea fotografiilor de pe Marte, scrie Libertatea.