Studenta la 90 de ani. "Niciodata nu este prea tarziu," spune Estelle Rees Arroyo, bunicuta de 92 de ani care si-a primit vineri diploma de absolvire, in aula Universitatii de Stat din California. "Ceea ce ma motiveaza este ideea de a nu esua. Sotul meu obisnuia sa faca glume cu mine spunandu-mi «Estelle, niciodata nu ai terminat ceva ce ai inceput»", a declarat studenta. Dupa varsta de 90 de ani, cand s-a retras intr-o zona linistita din Nevada, si-a dat seama ca nu suporta sa stea toata ziua la televizor si a decis sa-si continue studiile pentru a-si mentine mintea si corpul active, scrie Gardianul.

Fetita cu 5 spline, doi plamani stangi si o gaura in inima. La prima vedere, Bethany Jordan din Stourbridge, Marea Britanie, arata si se poarta ca o fetita normala. Dar ea ascunde o suferinta mare. Bethany s-a nascut cu cinci spline, un ficat asezat complet anormal, un plaman drept construit, insa, identic cu cel stang, iar stomacul asezat in cu totul alta parte decat ar fi trebuit. O imperechere foarte ciudata de organe. Si, peste toate, fetita de sase ani, careia aproape ca nu i s-au dat sanse de supravietuire la nastere, are o gaura in inima, scrie Gardianul.

A lesinat dupa 75 de partide de sex oral. Sexy Cora, 19 ani, este o actrita de filme pentru adulti din Germania, care a incercat, recent, sa bata recordul mondial la partide de sex oral, stabilit anterior de o colega de breasla la 200 de “numere”. Cora insa nu a facut fata efortului si a clacat dupa 75 de barbati, lesinand. Tanara Cora, originara din Hamburg, spune despre ea ca e profesoara intr-ale sexului si ca nimic nu o sperie. Ii plac senzatiile tari si viteza si de aceea si-a facut pe comanda un Lamborghini roz, culoarea ei preferata. Cu toate acestea, recent, cand a vrut sa faca sex oral unui numar de 200 de barbati, a luat- o cu lesin... la propriu, noteaza Libertatea.

Peter Eckert, fotograful orb. Peter Eckert traieste in Sacramento, California, si a studiat sculptura. Ba chiar aceasta era si munca lui de zi cu zi. Isi folosea mainile pentru a modela ceea ce vedea atat cu privirea cat si cu ochii mintii. Ca orice alt artist vizual de altfel. Din pacate, in 1998, in urma unei boli, Peter a orbit. Initial, a crezut ca viata lui e terminata. Ulterior, insa, a descoperit ca poate sa fie in continuare artist. Mai bine zis, fotograf. Astfel, americanul a inceput sa faca fotografii cu ajutorul simturilor care nu-i erau bolnave: pipait, miros, auz, noteaza Libertatea.

Alternativa pentru vacanta: inchisorile-hotel! La un moment dat au adapostit criminali, violatori sau hoti, numai ca, intre timp, destinatia lor s-a schimbat: vechile puscarii au fost transformate in hoteluri de cea mai buna calitate. Langholmens Vandrarhem STF/HI, Stockholm, Suedia. Peste 100 de ani cei mai feroce criminali ai Suediei au fost tinuti departe de societate in celulele acestei inchisori. Ultimul puscarias a parasit insula-inchisoare in 1975, iar in 1989 cladirea a fost transformata in hotel, noteaza Click.

Au furat cosciuge din Spania. Circa 30 de romani au fost arestati zilele trecute de autoritatile spaniole din Madrid, sub acuzatia de furt. Potrivit presei spaniole, conationalii nostri au furat crucifixe, placi funerare si cosciuge, sticle de whisky si rom, cutii cu gel si sampon si au atacat camioane de marfa aflate in traseu pe autostrada. Sapte cetateni romani cu varste cuprinse intre 21 si 40 de ani au furat din cimitirul municipal mai multe placi funerare de marmura si granit, statui de bronz si cosciuge, "exhumate cu ocazia comemorarii a zece ani de la deces", scrie Libertatea.