Ministerul olandez al Justitiei a anuntat ca va inchide opt inchisori, din lipsa de infractori, reducand 1.200 de slujbe in sistemul penitenciar. Declinul criminalitatii in aceasta tara a lasat multe celule goale, astfel ca existenta celor opt inchisori nu se mai justifica. In anii 1990, Olanda avea un deficit de celule de puscarie, motiv pentru care in anii care au urmat s-au construit numeroase inchisori. In prezent, Tara Lalelelor are capacitatea de a incarcera 14.000 de infractori, dar are numai 12.000 de detinuti, scrie Click.

Baiatul mexican de cinci ani despre care se presupune ca a fost prima persoana din aceasta tara care a contractat gripa porcina va intra in istorie, anunta AFP. Autoritatile statului Veracruz, din estul Mexicului, ii vor face o statuie care va semana cu celebra Manneken Pis din Bruxelles, in semn de apreciere ca a transformat La Gloria dintr-un sat saracacios intr-o importanta destinatie turistica, scrie Gandul.

Un mic restaurant din Japonia a inceput sa fie asaltat de clienti de cand printre angajati se afla si unul mai putin obisnuit: o maimuta chelner. Fuku-chan ii intampina pe clienti si le ofera prosoape imbibate in apa calda la sfarsitul meselor, la restaurantul Kayabuki, situat la aproximativ 100 km nord de Tokyo. ”Are aerul si gratia unui chelner francez dintr-un restaurant de lux”, a declarat unul dintre clientii fideli ai localului, unde rezervarile se fac cu saptamani inainte. Patronul, Kaoru Otsuka, a explicat cum a devenit maimuta chelner: ”Totul a inceput dupa ce i-am dat un prosop, din curiozitate, iar ea l-a oferit frumos unui client”, afirma Libertatea.

Chinezul He Jianma din Youxian a tras cu parul un autocar cu o greutate de 8.280 kilograme, pe o distanta de 30 de metri, reusind astfel sa intre in Cartea Recordurilor. Barbaul a fost sustinut de sotia lui, care l-a incurajat in timp ce se chinuia sa traga autocarul, care a fost pur si simplu remorcat de parul lui. He a reusit astfel sa il depaseasca pe fostul detinator al recordului, care a tras un vehicul cu greutatea de 7.874 de kilograme, scrie Libertatea.

Layla Towsey fetita de 3 ani din Londra a intrat in coma datorita meningitei, si dupa mai bine de cateva zile ea si-a revenit brusc cantand Mamma Mia, melodia celor de la ABBA. Odata internata intr-o stare extrem de grava fetita a fost imediat intubata si tinuta in viata prin aparate. Medicii s-au aratat destul de rezervati in privinta sanselor de supravietuire ale fetitei, dar mama sa a vrut sa-i fie alaturi tot timpul. Surpriza pentru mama copilei nu a intarziat sa apara, la doar cateva zile dupa ce a intrat in coma fetita si-a revenit miraculos. Odata revenita la viata copila a inceput sa cante Mamma Mia, melodia celor de la ABBA pe care o auzise inainte de incident in filmul cu acelasi nume, scrie Cancan.

Celebrul designer de moda Calvin Klein a inceput demolarea fastuosului palat din Southamptons, zona din cartierul rezidential din Long Island. Somptuoasa cladire a fost ridicata de catre bancherul Barry Trupin in anii '80 si a fost considerata mult timp una din bijuteriile arhitectonice ale vietii de lux americane. Klein a cumparat vila in 2003, platind fabuloasa suma de 28,9 milioane de dolari, scrie Click.