Curs despre homosexualitate, la Harvard. Universitatea Harvard va infiinta o noua catedra sponsorizata, unde studentii vor putea sa invete despre homosexuali, lesbiene si transexuali, devenind astfel prima universitate din Statele Unite care infiinteaza o catedra permanenta dedicata acesui subiect, potrivit The New York Times. Infiintarea acestei catedre speciale a fost posibila in urma unei donatii de 1,5 milioane de dolari facute de o asociatie a homosexualilor de la Harvard. Tot din acesti bani, universitatea va putea sa invite "profesori" in domeniu pentru a tine cursuri despre minoritatile sexuale si problemele lor, scrie Gardianul.

Cel mai scump avion privat din lume. Un print saudit a dat 350 de milioane de euro pe cea mai mare aeronava particulara din lume, un Airbus A380 modificat. Printul saudit Al-Waleed Bin Talal si-a cumparat un palat zburator, o aeronava de 350 de milioane de euro, in care are piscina, patru dormitoare, cinematograf si sala de concerte. Printul poate intra cu Rolls-ul in avion, si apoi sa urce la cele trei etaje cu un lift, scrie Cancan.

Un preot isi invita enoriasii sa vina cu pistolul la biserica. Un pastor american a facut enoriasilor o invitatie un pic mai neobisnuita. Acesta i-a chemat pe oameni la slujba cu armele pe care le au, pentru a sarbatori Ziua Independentei. Astfel el considera ca isi arata sustinerea fata de dreptul de a purta arma. Ken Pagano, care a facut parte din marina americana, activeaza la biserica New Bethel din Louisville, Kentucky si este de parere ca biserica ar trebui sa sarbatoreasca 4 iulie si “drepturile de americani”, scrie Libertatea.

Parc de distractii la 350 de metri inaltime. Ce n-a vazut Parisul! Parc de distractie suspendat pe acoperisul celui mai mare turn panoramic din SUA. In varful cladirii exista tot felul de dispozitive care cresc adrenalina celor pasionati de sporturi extreme. Hotelul-cazinou Stratosphere din Las Vegas este destinatia preferata a curajosilor aflati mereu in cautare de senzatii tari. Cel mai mare turn panoramic din SUA are o inaltime de 350 de metri, 110 de etaje si 2.444 de camere, insa nu in asta sta unicitatea sa. In varful turnului este amenajat un parc de distractii cu adevarat spectaculos. Pe o platforma instalata la 270 de metri inaltime se afla un aparat in forma de caracatita, Insanity-The Ride, dispozitiv care se invarte cu mare viteza, dupa care forta centrifuga face ca mecanismul sa se deschida spre exterior, la un unghi de 70 de grade. Viteza de rotatie a caracatitei este de 64,37 de kilometri pe ora, asa ca masinaria nu este recomandata celor slabi de inima, scrie Cancan.

Un american a ajuns la inchisoare dupa ce a platit un strain sa-i intre noaptea in casa si sa-i violeze nevasta. Barbatul de 25 de ani din Kannapolis, Carolina de Nord, este acuzat ca a angajat un necunoscut, prin intermediul site-ului Craiglist, sa-i intre in casa si sa-i violeze sotia sub amenintarea cutitului, in timp ce el avea sa priveasca linistit scena, potrivit The Independent. Planul a functionat, iar barbatul a privit cum sotia lui este violata de un necunoscut, in dormitorul conjugal, timp in care cei doi copii mici ai familiei dormeau in camera lor. Dupa ce agresorul a plecat, femeia a sunat ingrozita la politie si a anuntat atacul. La venirea politistilor, sotul, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a devenit nelinistit si a inceput sa se incurce in declaratii in momentul in care a fost intrebat de ce nu exista semne de patrundere fortata in casa, scrie Gardianul.

Vizitati Disneyland-ul din Paris fara sa va ridicati din fotoliu. Copii care nu vor putea ajunge, in curand, la parcul de distractii Disneyland din Paris vor putea totusi sa-l viziteze online, prin intermediul programului gratuit Google Earth. Acesta este primul parc tematic din Europa care este disponibil tridimensional, in cyberspatiu. Vizitatorii vor putea explora, din fotoliu, aproape tot ce are de oferit parcul, astfel incat, atunci cand se decid pentru a face vizita Disneyland Paris, totul sa fie bine pus la punct, scrie Click.

S-a blocat in copac fugarind veverite. Un cateluls mai neastamparat s-a gandit ca ar fi bine sa fugareasca veverite si a ramas blocat timp de cinci ore pe o creanga a copacului in care s-a urcat. Patrupedul, un terrier, a fugit in timp ce stapanul il scosese la plimbarea de dimineata si s-a cocotat la 15 metri inaltime unde a si ramas pana a fost salvat, scrie Libertatea.

Poze inedite cu rechini balena. Un banc de rechini balena a fost observat zilele trecute in largul Oceanului Altantic, in zona de coasta a comitatului britanic Cornwall. Pestii uriasi inotau linistiti, in grupuri de cate doi-trei, deschizand uneori gurile imense. In ciuda dimensiunilor imense (15 m lungime / 40 tone greutate), rechinii-balena sunt inofensivi pentru om. Principala lor sursa de hrana o constituie planctonul, scrie Libertatea.

Cel mai varstnic jucator la Loto are aproape 90 de ani. Potul cel mare la Loto 6/49 pus in joc de Loterie la extragerile care vor avea loc, duminica seara, a creat o adevarata isterie in Romania. Sumele exorbitante reportate din weekendurile precedente au crescut numarul jucatorilor cu o treime, noteaza Cancan.