Au evadat dintr-un penitenciar folosindu-se de cearsafuri innodate. Doi detinuti au reusit sa evadeze dintr-o inchisoare aflata in sudul Germaniei folosindu-se de cearsafuri innodate, relateaza Metro. Cei doi detinuti au folosit o surubelnita si cearsafurile paturilor lor pentru a cobori pe zidul de 15 metri. "Peretele este destul de inalt. Daca pici de la inaltimea aceea exista riscul sa mori" a declarat purtatorul de cuvant al inchisorii din Nuremberg. Detinutii de origine poloneza, cu varste de 30 si 37 de ani au iesit din celula prin tavan, ajungand pe acoperisul cladirii, scrie Gardianul.

Un german a vrut sa-si arunce in aer vecinii din oraselul Viernheim. Germania in stare de alerta. Un terorist a pus bombe in curtea vecinilor lui si a declarat Politiei, dupa ce a fost arestat, ca a mai ascuns explozibil pe teritoriul tarii. Ieri dimineata, la ora 6.00, oraselul Viernheim, din landul Hessa, a fost zguduit de o detonatie puternica. Un barbat de 44 de ani a pus explozibil in curtea vecinilor, dupa care s-a baricadat intr-o casa aflata la circa 100 de metri. Deflagratia a ranit doi oameni si i-a socat pe copiii acestora, scrie Click.

Un logodnic a recuperat din ocean, dupa 16 luni, inelul iubitei. Un neo zeelandez i-a facut iubitei sale o promisiune care la prima vedere parea imposibil de realizat - i-a spus ca-i va recupera inelul de logodna care i-a alunecat femeii in apa oceanului cu aproximativ un an jumatate in urma. In martie 2008 apa din portul Wellington, Noua Zeelanda, a fost impanzita cu alge si mal asa ca barbatul nu a reusit sa recupereze atunci inelul cu pricina. Insa zilele trecute acesta a revenit alaturi de proaspata sa sotie si s-a scufundat in apele acum curate ale oceanul pentru a cauta bijuteria, scrie Libertatea.

Cea mai mica inima artificiala a fost implantata cu succes. Doctorii de la spitalul Universitar din Heidelberg, Germania, au reusit sa implanteze cu succes o inima artificiala de 92 de grame. Acest organ este considerat cea mai mica inima artificiala din lume, informeaza AFP. "Poate inlocui functiile ventriculului stang si functioneaza eficient si in liniste" a declarat Matthias Karck, unul dintre chirurgii de la Spitalul Heidelberg. Dispozitivul ii ajuta pe pacienti sa ramana in viata pana se gaseste un donator pentru transplant, scrie Gardianul.

A trait o suta de ani cu tuica. Tratament. Cea mai batrana femeie din judetul Gorj e Rusalia Guta, din Urechesti, care a implinit, ieri, o suta de ani. Gorjeanca este convinsa ca numai paharelul de tuica luat inainte de masa a dus-o pana la aceasta varsta. Nici acum nu a renuntat la acest obicei care, spune ea, o ajuta sa aiba pofta de mancare. O gura de tuica inainte de masa face bine la stomac, ajutand la digerarea hranei, sustine batrana, scrie Cancan.

Aprindeti lumanari pentru morti, online! O pagina de Internet permite utilizatorilor sa aprinda lumanari virtuale, in memoria celor decedati. Daca nu ai timp de aprins lumanari la biserica, acum poti s-o faci pe Internet. Pe o pagina speciala, poti sa tii vie memoria celui “plecat”, dar si sa-i aprinzi o lumanare sau sa-i pui un buchet de flori, la capatai. Acum nu mai este nevoie sa mergi pana la cimitir sau la biserica, pentru a aprinde o lumanare sau sa pui o floare. Site-ul de memoriale online vine in ajutorul celor care vor sa-si aduca aminte, cat de des, de cei decedati. Poti face asta online, contra cost, scrie Click.

A spart o sectie de politie, dupa terminarea orelor de lucru. Un american indraznet a intrat prin efractie intr-o sectie de politie si a reusit sa fure o statie radio, doua arme si o masina de patrula, informeaza The Telegraph. Politistii au reusit de isi salveze o parte din onoare, arestandu-l in scurt timp pe infractor, scrie Gardianul.