Ceausescu, alungat cu ciuperci de la Peles. Castelul Peles din Sinaia, resedinta de vara a monarhilor Romaniei, a fost ridicat la dorinta regelui Carol I (1866 - 1914). Aceasta constructie este, prin valoarea sa istorica si artistica, unul dintre cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de-a doua jumatati al secolului al XIX-lea. Familia Ceausescu a vizitat castelul destul de rar. O poveste care circula in anii ‘80 spunea ca sotii Ceausescu ar fi dorit sa-si stabileasca o resedinta de protocol la Peles. Cunoscandu-se faptul ca acestia aveau mania de a ordona tot felul de demolari si de schimbari, muzeografii i-au speriat, spunandu-le ca in interiorul castelului este o ciuperca ce ataca elementele din lemn si este foarte daunatoare omului, scapand astfel de cuplul dictatorial, scrieLibertatea.

El umfla baloane cu urechile. Un indian a trecut deja de pasul umflatului baloanelor cu gura sau cu nasul, barbatul umfland baloane cu urechile. Khem Karan Koli si-a descoperit aceasta abilitate iesita din comun intr-o zi in care sotia sa l-a provocat sa umfle un balon cu urechile, relateaza KNWA. Vezi filmul pe gardianul.ro

Amendata cu 200 de dolari pentru ca purta blugi. Lubna Hussein, o ziarista sudaneza a fost astazi obligata sa plateasca o amenda de 200 de dolari pentru ca a purtat blugi. Femeia a fost arestata in iulie, intr-o cafenea din Omdurman pentru ca era imbracata in blugi, articol considerat de lege ca fiind "imoral", scrie Libertatea.

Rozatoare gigantica descoperita intr-un vulcan. Animalul, care nu se teme de oameni, masoara 82 cm lungime, fiind printre cele mai mari specii de sobolani din intreaga lume, scrie Click.ro

42.000 de euro pentru trei picturi ale lui Hitler. Semnatura lui Adolf Hitler pe una dintre picturile sale in acuarela (Foto Reuters)Trei picturi in acuarela despre care se crede ca au fost facute de Adolf Hitler in tinerete, au fost vandute la licitatie pentru suma totala de 42.000 de euro, in orasul Nuremberg. "Exista clienti interesati de aceste picturi. Fie ca sunt intelectuali, oameni de afaceri sau doar persoane care aveau fonduri de investit, mereu exista cerere pentru aceste picturi", a declarat Herbert Weidler, curatorul licitatiei, scrie Libertatea.

Iata cainele dresat sa faca piata. Bere, tigari, paine sau ziare. Le cumpara pe toate! E suficient sa i se dea bani, o lista cu produsele dorite si o punga in care sa le transporte spre casa. „Cand nu am chef sa ma duc la piata sau la magazinul din colt, o trimit pe Mura”, ne spune razand Calin Petre, stapanul unui rotweiller de patru ani care iubeste la nebunie shopping-ul, scrie Click.ro

Si-a scos norocul la licitatie. Traim intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna. Lucrurile care se petrec zilnic in jurul nostru ne demonstreaza acest lucru. Astfel, o chinezoaica a hotarat sa-si scoata la licitatie... norocul, dupa ce timp de 10 ani nu a castigat niciodata la loterie. Mai Peng a decis ca suma corecta pentru norocul ei este 20.000 de euro. Femeia in varsta de 31 de ani, din Jingmen, a afirmat ca norocul sau urmeaza sa apara in curand si de aceea un eventual cumparator merita sa dea 20.000 de euro, scrie Libertatea.

Traieste de 30 de ani cu o tumora gigant pe spate. Un octogenar, care a trait mai bine de 30 de ani cu o formatiune tumorala gigant pe spate, a fost adus la Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi pentru efectuarea unei interventii chirurgicale. Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi, sustine ca un barbat in varsta de 86 de ani, din localitatea Trifesti, are un hematom urias in zona dreapta a spatelui, de dimensiunea unei mingi de fotbal, scrie Libertatea.