Cainele care cheama Salvarea. Paul Jackson (53 de ani) din Marea Britanie are un caine cu calitati uimitoare. Animalul simte cand stapanul este in pericol din cauza diabetului si cheama ambulanta de urgenta. Credinciosul Tinker, un caine collie in varsta de sase ani, a invatat sa apese tastele telefonului pentru a chema ambulanta inainte ca stapanul sau, care este bolnav de diabet, sa intre in criza fatala. Animalul este capabil sa "miroasa" cand se apropie pericolul. Catelul detecteaza scaderea nivelului de zahar din sange si incepe sa-si linga stapanul pe fata pentru a-l avertiza sa ia masuri urgente, scrie Click.

Meduza uriasa descoperita in Gibraltar. O ambarcatiune a Crucii Rosii spaniole a scos din apele stramtorii Gibraltar o meduza de dimensiuni neobisnuite, avand doi metri lungime si un metru in diametru. Meduza-gigant a fost dusa pe plaja "Del Chorillo" din Ceuta, la primele ore ale diminetii de sambata. Voluntarii de la Departamentul de Salvamari au localizat animalul in urma unei patrule efectuate pe plaja. Expertii s-au aratat surprinsi de aceasta descoperire, meduza urmand sa fie supusa unor cercetari, in cadrul Institutului pentru Mediul Inconjurator din Spania, scrie Click.

Cea mai mica republica din lume. Molossia este cea mai mica republica din lume. Aceasta se gaseste in statul american Nevada si a fost intemeiata in 1999 de Kevin Baugh, care ii este si presedinte. Molossia, care are doar sase locuitori, are o suprafata de 5,8 hectare, scrie Cancan.

A fost inventata branza cu canabis. Un expert in branzeturi, din regiunea Oron, Elvetia, a lansat pe piata, dupa cinci ani de experimente, branza cu canabis, un sortiment de branza cu efect halucinogen. "Prince Canna", considerata prima branza cu canabis din lume, a fost omologata de Asociatia Regiunii Oron. Produsul urmeaza sa fie exportat in intreaga Europa, cu exceptia Frantei, unde este considerat ilegal, scrie Gardianul.

OZN-uri pe cerul Greciei. Trei obiecte zburatoare neidentificate au fost zarite pe cer in insula greceasca Hidra, din Marea Egee. Cele trei puncte luminoase, de culoare alba, de pe cer, au putut fi observate de turisti, cum "patrulau" printre nori, pana la un moment dat cand au disparut. Mai multe dintre persoanele prezente au pus mana pe aparatele de filmat sau de fotografiat si au imortalizat momentul, in poze observandu-se cele trei puncte albe incolonate pe cer. Specialistii in fenomene paranormale dezbat in aceste zile daca in poze sunt nave extraterestre sau punctele de pe cer se pot explica printr-un fenoment natural, scrie Cancan.

Si-a taiat piciorul cu fierastraul. Pentru a scapa de sub daramaturi in urma seismului din Indonezia, un tanar si-a taiat piciorul! Poveşti tulburătoare ale supravieţuitorilor care au fost prinsi sub daramaturi in urma cutremurului de 7 grade pe scara Richter din insula indoneziana Sumatra continua sa faca inconjurul mapamondului. Este si cazul unui tanar de 18 ani, care si-a taiat piciorul cu un fierastrau, pentru a scapa de sub o grinda de beton, scrie Libertatea.