Agentii CIA au folosit magia in misiuni. Un manual de trucuri folosite de CIA in perioada Razboiului Rece, publicat in 1953 sub forma unui “ghid de magie pentru incepatori”, cu scopul de a-i initia pe tinerii spioni americani in stravechea arta a “magiei” si a “prestidigitatiei”, a fost reeditat recent in SUA. Acest ghid, intitulat “The Official CIA Manual of Trickery and Deception”, a fost scris in 1953 de celebrul magician John Mulholland. Cartea include ponturi despre cum sa ascunda agentii CIA obiecte in maneca hainei, cum sa adaugi un somnifer in bautura unei persoane in timp ce te prefaci ca aprinzi o tigara sau cum sa comunici cu ceilalti agenti CIA sub acoperire legandu-ti sireturile de la pantofi intr-un anumit fel. Integral in Libertatea.

Si-a gasit tatal… femeie! Emily Wallis, o britanica de 22 de ani, a pornit, in urma cu doi ani, in cautarea tatalui ei, care a abandonat-o cand era micuta. Mama ei i l-a descris ca un cuceritor, un barbat puternic, insa, cand Emily a dat de urma lui, cu ajutorul politiei, tatal era… o femeie pe nume Chlt. Acesta si-a schimbat orientarea sexuala si acum e o doamna colectionara de pantofi si de rochii. Integral in Libertatea.

Mercedes E-Classe transformat in Rolls-Royce Phantom. Se pare ca cei care isi doresc un Rolls-Royce Phantom, dar nu dispun de fondurile materiale necesare, nu se mai multumesc cu clonele chinezesti. Cativa tineri din Kazahstan au postat un scurt video pe internet in care isi prezinta Rolls-ul. Totul bine si frumos. Dar la o privire mai atenta, surpriza!, ceea ce arata ca un Rolls-Royce Phantom e de fapt un model W124 Mercedes E-Classe foarte bine modificat. Cititi mai mult pe AutoDigest.ro.

Licitatie pentru o perla de 2,5 kilograme. Perla-gigant a fost scoasa la licitatie in Los Angeles, unde se asteapta incasarea unui pret de aproximativ 275.000 de euro. Are forma unui creier si cantareste peste 2,25 kilograme. Prestigioasa casa de licitatii Bonhams este convinsa ca va da lovitura cu aceasta colosala creatie a naturii. Integral in Click.

Zeci de persoane au facut miting in pielea goala la Madrid. Membrii ONG-urilor care apara drepturile animalelor s-au asezat dezbracati pe o bucata enorma de plastic si si-au pictat corpurile cu vopsea rosie. Zeci de persoane care fac parte din organizatii care apara drepturile animalelor au participat, astazi, la un miting de protest in Puerta del Sol din Madrid. Ei au vrut sa transmita populatiei ca nu este elegant sa poarte haine din piele de animale. Manifestantii au sfidat frigul si ploaia, s-au dezbracat si s-au asezat, in plina strada, pe o bucata enorma de plastic. Integral in Click.

Bulgarii si-au botezat rachiul dupa numele premierului. Taranii din Bulgaria au decis sa-si numeasca rachiul facut in casa "Borisovska", dupa numele primului-ministru Boiko Borisov, in semn de multumire pentru ca acesta a impiedicat intentia parlamentului de a majora taxele pentru alcool. In urma cu o luna, guvernul din Bulgaria a renuntat la planul de a majora taxele, dupa ce premierul Boiko Borisov a intervenit pentru bulgarii care au sustinut ca o astfel de decizie ar ameninta traditia seculara de a produce in casa bauturi alcoolice. Integral in Libertatea.

Si-a construit singur un scaun cu rotile electric. Li Rogbiao, un pensionar si un inventator in varsta de 67 de ani, a devenit foarte mediatizat in lume fiindca si-a construit singur propriul scaun cu rotile electric din bucati. Ideea de a crea singur un scaun cu rotile electric i-a venit in momentul in care sotia sa si-a rupt un picior, iar Li nu avea posibilitati materiale pentru a-i cumpara sotiei sale un scaun cu rotile electric nou. Barbatul a inceput sa isi cumpere carti de programare si a cautat finantatori pentru proiectul sau. I-a trebuit un an lui Li sa invete programare si sa isi construiasca scaunul pe care si-l dorea. Integral in Gardianul.