E tratat pentru dependenta de net. Un pusti de 13 ani, din Botosani, este primul copil tratat pentru dependenta de internet. Medicii spun ca nu s-au mai confruntat cu un asemenea caz pana acum si fac tot posibilul sa il ajute pe baiatul care a vrut sa isi puna capat zilelor cand a aflat ca nu mai are voie sa se joace la calculator. Medicul Laura Jijie, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Botosani, are in grija, de cateva zile, primul pacient care sufera de o boala noua, dar care, in ultima perioada, afecteaza tot mai multi tineri: dependenta de internet. “De un an, pacientul nostru, in varsta de 13 ani, se juca online 12-14 ore pe zi. Lipsea de la scoala, pierdea noptile, asa ca, disperata, mama sa mi-a cerut ajutorul in urma cu o luna. I-am dat calmante, insa, din pacate, nu au avut efect, asa ca femeia a decis sa nu mai plateasca factura la net. Integral in Libertatea.

Arestat in timp ce incerca sa faca sex cu un copac. Un scotian nu mai are voie sa intre intr-un parc public, dupa ce a incercat sa faca sex cu un copac. William Show de 21 de ani, a fost surprins de trecatori cu pantalonii in vine, in timp ce incerca sa intretina relatii sexuale cu un copac. Autoritatile l-au arestat, dar tanarul a fost eliberat pe cautiune, dar i-au interzis sa mai intre in Parcul Central din localitatea Airdrie, scrie Cancan.

150.000 de dolari, salariu pentru sase luni in spatiu. Un cosmonaut rus este platit cu o suma intre 130.000 si 150.000 de dolari pentru o perioada de sase luni petrecuta la bordul Statiei Spatiale Internationale, conform declaratiilor lui Vladimir Soloviev, de la Centrul de Control al zborurilor spatiale, scrie Libertatea.

Internetul a ajuns si in spatiu! Astronautul Timothy Creamer, unul dintre ocupantii Statiei spatiale internationale (ISS) care orbiteaza in jurul Terrei a colaborat cu controlorii zborului pentru a stabili un acces la Internet inca de la sosirea sa in complexul orbital luna trecuta, iar eforturile sale au fost recompensate vineri, informeaza AP. El a inceput primul mesaj transmis in direct din spatiu printr-un 'Hello Twitterverse!', ceea ce s-ar putea traduce prin 'Salut, univers Twitter!', scrie Click.

123456 este parola cel mai des intalnita pe internet. Expertii in securitate au lansat o avertizare catre utilizatorii de internet, dupa ce s-a descoperit cat de multi oameni folosesc parole banale pentru a se proteja. Dupa ce au fost analizate 32 de milioane de parole, s-a observat ca 20% din oameni folosesc cuvinte sau fraze des utilizate precum: 123abc, iloveyou sau password (parola). Specialistii companiei Imperva sustin ca o simpla incercare, la intamplare, ar putea fi cu succes pentru hackeri in 0,9% din cazuri, scrie Libertatea.

Calugarii budisti atrag credinciosi cantand hip-hop! Un grup de calugari budisti din Japonia s-au reorientat pentru a atrage credinciosi. Ei se adreseaza tinerilor pe care vor sa ii convinga sa adere la aceasta religie cantand melodii hip-hop si servind bauturi alcoolice celor dornici. "Numarul vizitatorilor care ne viziteaza templul s-a dublat si vin in special tineri. Alti calugari au inceput sa ma sune pentru a-mi cere sfaturi", a declarat unul dintre calugari, Kansho Tagai, scrie Cancan.

Mongolezii vor «sa importe» 20.000 de turci pentru femeile lor. Pentru ca au un “surplus” de femei, mongolezii s-au gandit la o solutie inedita de a majora numarul barbatilor din aceasta tara. Astfel, guvernul de la Ulan Bator a decis, recent, “sa importe” 20.000 de turci, ca sa echilibreze numarul barbatilor cu cel al femeilor. Mongolezii se simt oarecum apropiati de turci, de aceea au si fost acestia alesi pentru neobisnuitul proiect, scrie Libertatea.

In Germania se plateste la magazin...cu degetul! Un lant de magazine din Germania a introdus recent un sistem care pare sa ii scape de orice grija pe clientii aflati la cumparaturi. Odata ajunsi la casa, oamenii pot plati bunurile achizitionate cu o simpla atingere. Ei trebuie sa isi puna degetul pe un cititor de amprente, care ii va identifica rapid, urmand sa le retina sumele din cont, scrie Libertatea.

O femeie de 136 de kilograme si-a ucis iubitul asezandu-se pe el! Acest gest i-a fost fatal barbatului de doar 68 de kilograme, care nu a mai putut respira si a murit. In fata judecatorilor, Mia Landingham a pledat vinovata pentru omor prin imprudenta si risca cinci ani de puscarie, scrie Cancan.

De la levier la volan si la joystick. Primele automobile, adevarate "trasuri fara cai" utilizau pentru schimbarea directiei un levier. Acesta actiona un sir de parghii si indrepta rotile in directia dorita. Pe masura insa ce viteza crestea, iar automobilele-trasura continuau sa aiba motoare sub placile de jos si un centru de greutate foarte ridicat, levierul devenea din ce in ce mai problematic astfel ca multi au cautat o alta solutie care sa confere automobilului mai multa precizie si manevrabilitate, scrie AutoDigest.ro