Un nou indicator rutier: "Atentie, cetateni turmentati!” O noua forma de protectie pentru chefliii care petrec in Pecica, judetul Arad. Primarul a adoptat un model german, promovat in zona berariilor si a montat zece indicatoare pe care scrie "Cetateni turmentati". "Oamenii trebuie protejati. In zece ani, si daca salvam o singura viata, a meritat efortul", ne-a explicat primarul Petru Antal cum i-a venit ideea sa puna in localitate indicatoare cu "Atentie! Cetateni turmentati". Ideea i-a venit in 2006, cand a calatorit in Germania. Acolo erau indicatoare pe care scria asta, in special in zona berariilor, avertizandu-i pe soferi sa nu dea peste vreunul mai "afumat". Integral in Gandul.

Japonezii merg prin flacariin cadrul unui festival. Sute de japonezi iau parte, zilele acestea, la Festivalul Focului Chichibu din localitatea Nagatoro, din apropiere de Tokyo. Urmand exemplul dat de calugarii budistii, oamenii merg prin flacari pentru a-si purifica mintea si trupul in timp ce se roaga pentru sanatate si pentru a fi feriti de rele. Integral in Cancan.

"Porno Lisa" si "Broasca Rastignita", prezente la expozitia "Kunstart". Arta contemporana starneste din nou polemici dupa ce a fost inaugurata expozitia "Kunstart", locul unde sunt prezentate unele dintre cele mai neconventionale opere de arta. Dupa ce in anul 2008 "Broasca Rastignita", lucrare a lui Martin Kippenberger a provocat o reactie a Papei, anul acesta o noua lucrare este prezentata de presa din Peninsula pentru "particularitatile" sale. Este vorba despre "Pornalisa", tablou pictat de catre artistul Karl Gietl, care o prezinta pe Gioconda intr-o ipostaza indecenta, scrie Click.

O pisica traieste dupa o luna petrecuta intr-un frigider. O pisica din Marea Britanie a supravietuit miraculos dupa ce a stat timp de patru saptamani intr-un depozit de mancare congelata, conform dailymail.co.uk. Animalul a intrat in depozit in spatele unei masini de aprovizionare. Pisica a reusit sa traiasca timp de o luna la o temperatura de -2 grade Celsius consumand doar mazare congelata. Pisica a fost salvata de catre Politia animalelor din Marea Britanie. Integral in Libertatea.

A stat ingropat de viu sub un munte de cioburi. Fachirul Arvat (31 de ani), din Republica Moldova, s-a scufundat, sambata seara, intr-un acvariu cu 580 de kilograme de cioburi si a stat in el 3 ore si 10 minute. El a povestit pentru Click! peripetiite-record pe care si le-a trecut in palmares de cand era copil. "Am facut o singura repetitie inainte de acest experiment, dar atunci a fost numai o acoperire partiala cu cioburi", a declarat pentru Click! Arvat. Tanarul spera ca performanta pe care a stabilit-o sambata, la Piatra Neamt sa fie inregistrata in Cartea Recordurilor.

Cum se testeaza o masina la -40 de grade. In Baudette, Minnesota, temperatura ajunge pana la -30 de grade. Aici se afla o baza de teste pentru noile modele de automobile. Inginerii de la Acura spun ca testeaza masini in acest mediu pentru a vedea modul in care reactioneaza in conditii extreme. Masina este introdusa intr-o camera unde temperatura este mentinuta la o temperatura de -30 sau chiar -40 de grade, pentru a se putea vedea in ce mod mai este motorul functionabil si in ce masura masina mai poate fi condusa la temperaturi extreme. Integral in Capital.