Un lup pescuieste dupa metoda ursului. Un lup infometat e in stare de orice, chiar si sa ia lectii de pescuit de la un urs brun expert in domeniu. O scena incredibila s-a petrecut sub ochii fotografului Paul Stinsa, care venise intr-o expeditie de cercetare in Parcul National Katmai din Alaska. Aflat la Katmai de cateva ore in cautarea unui subiect pentru urmatoarea sa expozitie, Stinsa a avut o surpriza de proportii cand un lup lihnit de foame a iesit din padure, a studiat miscarile ursului care tocmai isi prindea masa de seara, apoi le-a aplicat intocmai. Rezultatele nu au intarziat sa apara, lupul reusind in doar cateva minute sa prinda un somon maricel, pe care l-a devorat cu pofta, scrie Cancan.

Faze TariFoto: Colaj foto

Sta cu leii in cusca de 18 luni. Americanul Jim Jablon (46 de ani) s-a mutat in cusca leilor africani, Ed si Lea, unde va ramane pana la sfarsitul lunii ianuarie. Mananca, se spala si doarme impreuna cu animalele. Jim Jablon isi risca viata traind in cusca a doi lei africani, in varsta de 18 luni, instalata la Spring Hill. Americanul i-a ingrijit si sta impreuna cu Ed si Lea, de cand erau pui. Amandoi leii il iubesc si il respecta. Se joaca impreuna, iar fiarele ii permit orice lui Jim. Il apuca uneori cu gura, cand se harjonesc, dar au grija sa nu infiga niciodata coltii prea tare in el. Barbatul si-a adus un fotoliu de piele in cusca leilor, in care ii place sa se relaxeze. Ed si Lea il sfasie cu ghearele, cand se pun pe joaca, dar pe Jim nici macar nu il zgarie. Jim Jablon mananca in momentul cand animalele devoreaza pana la 6 kilograme de carne cruda si pui pe zi, se culca, atunci cand fiarele dorm, anunta Click.

Prajiturica Euglena, ultima moda la japonezii amatori de mancare sanatoasa. Un pandispan in care principalul ingredient sunt microorganismele unicelulare nu suna probabil deosebit de apetisant, dar creatorii lui japonezi sunt convinsi ca va deveni un hit printre conationalii lor amatori de mancare sanatoasa. Pandispanul Euglena contine multe milioane de organisme microscopice Euglena in fiecare bucatica si castiga tot mai multi adepti intr-o tara unde populatia este din ce in ce mai atenta la calitatea hranei. Euglena contine toti nutrientii esentiali pentru fiintele umane, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi si acizi grasi nesaturati, dau asigurari cercetatorii. Prajitura a fost creata in comun de Euglena Co., firma specializata in studierea organismului unicelular in cadrul Universitatii din Tokio, si producatorul de dulciuri si snackuri Soke Kutsuwado, informeaza Libertatea.

Ducesa de York si-a prins tocul in canal. Sarah Ferguson, fosta sotie a printului Andrew al Marii Britanii, a fost la un pas sa pice in nas la iesirea de la o cina in scop caritabil care a avut loc la Londra. In timp ce se indrepta catre masina, ducesa de York, in varsta de 50 de ani, si-a prins tocul in capacul de la un canal si, tot incercand sa se elibereze, s-a dezechilibrat. In plus, Sarah a calcat si pe rochia lunga cu care era imbracata. Din fericire, a reusit sa se redreseze la timp, evitand astfel o scena penibila in fata ziaristilor, scrie Cancan.

Ea se proclama proprietara Soarelui si vrea taxe de la toti pamantenii. O femeie din Galicia s-a prezentat la notar pentru a-si legaliza documentul de proprietate asupra Soarelui, pentru care sustine ca va cere o taxa tuturor locuitorilor Pamantului. Cu banii astfel obtinuti, va ajute Bugetul de Stat si va eradica foametea. Pe notar l-a bufnit rasul. Femeia din fata sa pretindea legalizarea unui act de proprietate. Sustinea, nici mai mult, nici mai putin, ca ea este proprietara Soarelui. A astrului rege. Al centrului sistemului solar. Dar barbatul s-a abtinut si a ascultat-o pana la capat. "Sunt proprietara Soarelui, stea de tip spectral G2, care se afla in centrul sistemului solar, situata la o distanta medie de Pamant de aproximativ 149.600.000 de kilometri...", se specifica in actul adus la legalizat de catre femeie, scrie Click.

In Franta, pietonii vor putea traversa strada pe oriunde! Francezii nu vor mai fi nevoiti sa caute o trecere de pietoni pentru a putea traversa strada! Conform unei noi prevederi a Codului Rutier din Hexagon, va fi suficient ca pietonii sa ridice mana pentru ca soferii sa fie obligati sa le acorde prioritate. Noul Cod Rutier francez va intra in vigoare pe 1 ianuarie 2011 iar soferii care nu vor respecta aceasta regula vor fi pasibili de o amenda de 135 de euro, plus o sanctiune de patru puncte. De asemenea, noul cod rutier va introduce amenzi semnificative pentru cei care modifica motoarele scuterelor si le va oferi biciclistilor posibilitatea de a vira la dreapta in orice intersectie, chiar daca semaforul arata culoarea rosie. Biciclistii vor fi nevoiti sa acorde insa prioritate, in continuare, pietonilor si masinilor care au "verde" in acea intersectie, informeaza Libertatea.