Autoritatile le masoara scula ca sa-i depisteze daca sunt gay. In Cehia functioneaza un sistem de depistare a homosexualilor un pic mai neobisnuit care a atras atentia presei internationale. Autoritatile cehe sustin ca nu este un mod de discriminare ci numai o metoda de a afla cine este cu adevarat gay si cine se preface. Astfel, la o clinica din Praga, doctorul Ondrej Trojan foloseste un "penisometru" pentru a determina daca anumiti barbati au erectie cand sunt stimulati intr-un mod homosexual. Autoritatile sustin ca aceasta masura a fost luata pentru a-i expulza din Cehia pe imigrantii care cauta azil in acea tara pe motiv ca in tara natala sunt discriminati pentru ca sunt homosexuali, scrie Click.

O lume nebunaFoto: Colaj foto

Un roman transeaza porcul cu...flexul. Cand vine vorba de ingeniozitate, romanii sunt campioni. Acest lucru a fost demonstrat de un barbat de pe plaiurile mioritice care, pentru a-si usura transarea porcului, a lasat deoparte cunoscutul toporas si a pus mana pe flex. Treaba a mers de minune si romanul ar mai fi ciopartit cu flexul un porc daca ar mai fi avut, scrie Libertatea.

Politistii isi plang oful in calendare. Politist la Inspectoratul Judetean de Politie Gorj, Aurelian Suta se autocaracterizeaza ca fiind "un artist printre politisti si un politist printre artisti". El a primit inca din toamna o comanda speciala de la colegii sai din politie si de la vami. Politistul a trebuit sa realizeze 24 de caricaturi, care vor ilustra doua calendare comandate de Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor PROLEX, scrie Cancan.

Hot prins sub pat dupa ce i-a sunat telefonul mobil in timpul spargerii. Duminica, politistii din Targu-Carbunesti, judetul Gorj, au fost sesizati despre faptul ca un barbat a fost surprins in locuinta unor persoane din localitate. La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a constatat ca in locuinta a doi batrani, de 75 si 76 de ani, din Blahnita, patrunsese o persoana. Din declaratiile celor implicati a rezultat ca suspectul a fost depistat ascuns sub pat, in momentul in care i-a sunat telefonul mobil, scrie Click.

De Craciun, zeci de londonezi au intrat in apa inghetata din parcul Hyde. Parcul Hyde, din centrul Londrei, a gazduit si in acest an, precum in ultimii 146, cursa de 100 de metri in apa lacului Serpentine, in ziua de Craciun. Cum in acest an a fost un ger crunt in Marea Britanie, apa a inghetat, asa ca organizatorii au fost nevoiti sa anuleze cursa. Totusi, 40 dintre cei peste 100 de participanti nu s-au lasat invinsi de vreme si au intrat in apa printr-un loc unde gheata era sparta. Temperatura apei nu avea mai mult de 4 grade Celsius, dar unii dintre participantii obisnuiti au spus ca o astfel de baie face bine la artrita si la mobilitate. Trebuie sa ii credem pe cuvant, scrie Libertatea.