Infractori de lux! In Venezuela se poarta inchisorile cu piscina si aer conditionat. In Venezuela, statul a pierdut complet controlul inchisorilor, in contextul in care penitenciarul de pe Insula Margarita este mai degraba un fel de conac de vacanta cu femei in bikini pe marginea piscinei, miros de marijuana in aer si cupluri ce danseaza pe ritmuri de reggae. Celulele detinutilor sunt dotate chiar si cu antene-satelit si aer conditionat, iar familia celor inchisi poate ramane in penitenciar peste noapte. Inchisoarea este, totusi, departe de a fi un paradis. Gastile fac legea in interiorul inchisorii, iar tranzactiile cu droguri, cu ajutorul laptopurilor si smartphone-urilor, sunt destul de dese, scrie Cancan.

Faze TariFoto: Colaj foto

Si-a pus coarne de titan si s-a facut vampir. Mexicanca Maria Jose Cristerna s-a transformat de buna voie in "femeia vampir"! Ea si-a acoperit tot trupul cu tatuaje, si-a pus colti lungi si si-a implantat coarne pe frunte. Maria Jose Cristerna (35 de ani), supranumita "Femeia vampir", a fost cea mai mare atractie la cea de-a cincea editie a Festivalului international al tatuajelor din Bogota, Columbia. Nemurirea vampirilor a facut-o pe aceasta femeie sa-si transforme trupul dupa cum isi imagineaza ca arata aceste creaturi. La varsta de 14 ani, si-a facut pentru prima oara un piercing la nas. La 17 ani s-a casatorit si apoi a facut studii de Drept, anunta Click.

Un sociolog francez sustine ca strumfii sunt rasisti, antisemiti si totalitari. Toata lumea cunoaste si indrageste desenele cu nazdravanii strumfi, insa sociologul francez Antoine Bueno sustine ca acestia promoveaza, de fapt, rasismul, antisemitismul si totalitarismul. In viziunea lui Antoine Bueno, care si-a publicat concluziile in ultima lui carte, "Le Petit Livre Bleu", strumfii sunt "intruchiparea unei utopii totalitare, inspirate din stalinism si nazism". Sociologul francez ii vede pe Papa Strumf, liderul satului idilic in care locuiesc fapturile albastre, ca o figura autoritarista, iar lipsa proprietatii private si economia colectiva aduc aminte de socialism. Gargamel, inamicul strumfilor, seamana caricaturilor unor evrei, iar numele pisicii sale este Azrael, informeaza Libertatea.

Asa arata Shrek, oaia cu cea mai multa blana din lume. Povestea romantata a unui adevarat simbol national. Cea mai faimoasa oaie din lume, Shrek, a fost omorata la varsta de 16 ani de catre stapanul ei deoarece nu a vrut sa o mai vada chinuindu-se din cauza unor afectiuni la inima. Masculul Shrek, din Noua Zeelanda, era faimos pentru blana care i-a crescut timp de sase ani, cat a stat ascuns intr-o pestera. Povestea romantata a oii Shrek incepe in 1998, cand si-a parasit turma, moment din care a fost considerata moarta. Oaia a fost gasita sase ani mai tarziu avand o blana foarte mare care o facea sa para de trei ori mai mare decat marimea sa adevarata. Povestea a fost mult mediatizata in Noua Zeelanda, tara in care raportul de animale - oameni este de 10 la 1, populatia numarand 4.3 milioane de oameni, scrie Gandul.

A muscat-o camila de cap, in direct! O jurnalista din Virginia, SUA, care relata live cu inversunare cu ce cruzime sunt tratate necuvantatoarele, a fost luata la paruiala de o camila. Animalul s-a repezit cu dintii in parul Tarei Morgan, refuzand sa-i mai dea drumul. Reporterul NBC12 s-a panicat, incepand sa injure in direct. Cand si-a reamintit ca este urmarita de sute de mii de oameni, femeia a intrebat cu amar, in timp ce cameramanul se prapadea de ras: "De ce imi mananci parul?". Intr-un final, necuvantatoarea a renuntat la agresiune, la insistentele ingrijitorilor, anunta Cancan.

Gateste cu mainile in ulei incins. Un adevarat record mondial! Bucatarul Kann Trichan "Supermaini" poate sa-si introduca degetele in ulei incins fara sa se arda, spre uimirea tuturor. In varsta de 50 de ani, Kann Trichan din localitatea Chiang Mai, Thailanda, are insusiri cu totul iesite din comun. El isi poate introduce mainile in ulei incins, ca sa scoata carnea fripta, fara sa se aleaga cu arsuri sau basici. Apropiatii confirma ca au fost martori de atatea ori la minune. "Cand imi pun degetele in ulei incis, simt ceva fierbinte, dar nu ma ard pe piele. Frig orez, pui si multe alte lucruri cu mainile goale", marturiseste Kann, informeaza Click.

Papusa Barbie distruge padurile tropicale! Barbie este de vina pentru defrisarile padurilor tropicale si punerea in pericol a speciilor amenintate cu disparitia, a anuntat Greenpeace de curand. Compania Mattel, cea care produce celebra papusa Barbie, ambaleaza jucaria in hartie provenita de la cea mai cunoscuta companie forestiera din Indonezia - Asia Pulp and Paper. In padurile distruse pentru producerea ambalajelor, care apoi sunt aruncate la gunoi oricum, traiesc specii pe cale de disparitie, precum tigri, urangutani si elefanti, scrie Libertatea.