Fabula lui Esop, rezolvata de cimpanzei! Maimutele au fost mai rapide decat niste copii! Oamenii de stiinta impreuna cu ingrijitorii unei gradini zoologice au facut timp de cateva saptamani un experiment. Au pus cimapnzeii sa isi foloseasca inteligenta pentru a scoate alune dintr-un tub. Maimutele s-au prins repede de schema si au inceput sa toarne apa in tub pentru a scoate aluna la suprafata. Unul dintre cimpanzei a fost si mai ingenios. A urinat in tub pentru a ajung la hrana. Experimentul este unul impresionant avand in vedere ca cimpamnzeii au fost mult mai rapizi si descurcareti decat niste copii cu varste intre 4 si 8 ani. Din 43 de cimpanzei, 14 si-au dat seama cum sa ajunga la "premiu", in timp ce numai 2 copii din 24 reusind sa treaca testul, scrie Cancan.

Faze TariFoto: Colaj foto

A cerut-o de sotie dupa ce-a fost tarat 30 de metri sub o masina. Un tanar de 23 de ani a ales un moment cel putin ciudat pentru a o cere in casatorie pe iubita lui: dupa un accident grav, prins sub o masina. Barbatul impreuna cu alti doi prieteni incercau sa impinga masina stricata a iubitei sale, in momentul in care au fost loviti din spate de un autoturism. In urma impactului, Mark a fost tarat pe o distanta de 30 de metri de-a lungul strazii si prins sub o masina, iar pompierii au incercat minute in sir sa-l scoata de sub fiarele contorsionate. In disperare si temandu-se pentru viata sa, el a luat decizia de a-i cere mana prietenei sale fix in acel moment. Barbatul a suferit o grava leziune la cap, dar si o rupere de ligamente si tendoane la ambele picioare, anunta Click.

Un parfum placut in aer incita oamenii la dans. O arama placuta in aer poate fi la fel de eficienta ca muzica in a-i face pe petrecaretii din cluburi sa intre pe ringul de dans, potrivit unui studiu olandez, citat de dailymail.co.uk. Existenta unei arome placute in aerul dintr-un club ii face pe clienti mai dispusi sa danseze decat mirosurile corporale si cel de fum, obisnuite intr-un astfel de loc, a aratat o echipa de cercetatori de la Universitatea de Tehnologie din Delft, Olanda. Echipa a fost condusa de Hendrik Schifferstein, care studiaza experientele senzoriale asociate cu marketingul. In cadrul experimentului, in trei cluburi au fost imprastiate tot atatea arome - de portocala, menta si apa de mare -, dupa care 849 de clienti ai acestor localuri au fost rugati sa completeze chestionare privind experienta pe care au avut-o, informeaza Gandul.

O batrana de 96 de ani a marturisit o crima pe care a savarsit-o in 1946! Batranica a omorat un anteprenor pe care criminala il suspecta ca ar fi colaborat cu regimul nazist. Felix Guje fusese arestat, dar a fost achitat din lipsa de probe. Atie era pe atunci membra a rezistentei olandeze si la inceputul lunii martie din anul 1946 l-a impuscat mortal pe cel care era banuit de colaborationism. Ulterior, cercetatorii au aratat ca de fapt antreprenorul se dadea pe langa nazisti pentru a reusi sa ascunda mai multe familii de evrei pe care le-a ajutat sa fuga din tara. Remuscarile lui Atie au fost atat de mari incat ea a parasit tara si a locuit in Spania si Indonezia. Femeia si-a cerut scuze si nepotilor victimei si spune ca este dispusa sa suporte consecintele, scrie Cancan.

Armata israeliana a vrut sa atace stelele de pe cer. Armata israeliana si-a trimis avioanele si elicopterele de lupta sa identifice si sa atace o tinta necunoscuta, care s-a dovedit ulterior ca este constelatia Casiopeea. Doua lumini suspecte pe cer au trezit aviatiei israeliene temerea ca este vorba de atacuri aeriene lansate de Liban sau Siria. Erau doar stele. Potrivit revistei armatei israeliene "Bamahana", epopeea a inceput in momentul in care un controlor de trafic aerian de la un punct de observatie militar din Haifa (nordul tarii) a vazut doua lumini ciudate pe cer. Primul gand a fost ca tara sa este atacata de inamicii din vecinatate: Siria sau Liban. La ordinul superiorilor din armata, avioane de vanatoare si elicoptere de asalt au cautat atacatorii statului Israel, mai bine de 40 de minute, anunta Click.

Femeia obsedata de operatii estetice i-a daruit fiicei de sapte ani un voucher pentru silicoane. Dupa ce in urma cu ceva timp isi invata fiica sa danseze la bara, acum Sarah Burge i-a achizitionat micutei Poppy un voucher de 12.000 de euro, care include o petrecere exotica si un implant cu silicoane pe care il va putea face la 16 ani, cand aceasta interventie va fi legala. "Fiica mea m-a implorat sa-i dau voie sa-si faca implant asa ca i-am luat voucherul pe care-l poate folosi dupa 16 ani, cand e legal. Daca la varsta aceea va avea deja sani mari, va putea sa foloseasca voucherul pentru altfel de operatie", spune mama ei, informeaza Libertatea.

Noul Testament e o minciuna? Un cercetator american spune ca Bibilia e un fals! "Apostolul Petru era analfabet!". Un cercetator din Statele Unite a uimit lumea religioasa. Bart Ehrman a aruncat o bomba care ridica multe semne de intrebare credinciosilor: Biblia este un fals! Americanul a spus ca nu mai putin de 11 din cele 27 de carti ale Noului Testament sunt falsificate. Ehrman a spus ca niciuna din scrierile apostolului Petru nu e scrisa de el deoarece acesta era analfabet. Cercetatorul este profesor de religie si de mai multi ani s-a ocupat cu studiul Bibiliei. In cadrul cercetarilor a observat mai multe discrepante de limbaj. Pentru a confirma acest lucru, americanul a scris si o carte. Aceasta a declansat o adevarata furtuna in randul comunitatilor crestine. Toti sunt revoltati de "impertinenta" cercetatorului de a pune la indoiala veridicitatea "Cartii Sfinte", scrie Cancan.

China a inaugurat primul parc complet facut din lut. Parcul cultural construit in Tangshan City este compus din case, strazi aglomerate cu vanzatori ambulanti, oficiali de rang inalt si cai ce trag la carute. Omul care se afla in spatele acestui proiect este Qin Shiping, un localnic din cartierul Fengrun. Orasul e unul recunoscut pentru traditia in ceramica, iar Qin a lucrat ca sculptor si pictor de cand se stie. In 2005, el s-a gandit sa ofere un aspect unic al Chinei. A furat ideile pictorului Zhang Zherui si a recreat peisajele din operele acestuia. Ideea a pus-o in practica in 2008. A angajat doi sculptori in lut si peste 100 de muncitori care au dat startul lucrarii. Trei ani mai tarziu, parcul a fost finalizat si apoi a fost deschis publicului, anunta Click.