Cum arata o masina din 1939 imbracata in plexiglas - primul automobil transparent din SUA. Prima masina transparenta din plexiglas fabricata din SUA in 1939 a fost vanduta la o licitatie pentru o suma de bani nespecificata, scrie site-ul Core 77. In anii '30, General Motors a colaborat cu o companie, Rohm & Haas, care lucra la imbunatatirea sticlei pentru a crea materiale mai bune. Odata cu inventarea plexiglasului, General Motors a investit 25.000 de dolari, o suma fabuloasa la vremea aceea, pentru a crea prima masina transparenta din America. Masina este modelul Pontiac Delux Six din 1939 si a fost expusa in 1940 in cadrul expozitiei "Highway and Horizons" de la New York. Designerul masinii din plexiglas a fost Norman Bel Geddes, scrie Gandul.

Faze TariFoto: Colaj foto

Turnul din Pisa, facut din cutii de pizza. Mai multi britanici cu initiativa au realizat o replica a celebrului turn din Pisa, din Italia, din cutii de carton. Inedita constructie a fost expusa in Soho Square din Londra si a fost principalul punct de atractie pentru trecatori. Turnul din Pisa din Italia are o inaltime de 56 de metri si o greutate de 14.453 de tone. Constructia a inceput in august 1173. Inalt de 55,86 m, cu o grosime a zidului la baza de 4,09 m si o greutate estimata la 14.500 de tone, turnul a fost proiectat sa stea vertical. Insa, din cauza proastei calitati a solului, fundatia a inceput sa se scufunde imediat dupa inceperea constructiei, in anul 1173, provocand inclinarea turnului spre sud. De-a lungul timpului, turnul a suferit mai multe operatii de consolidare, prin care s-a incercat stoparea sau chiar reducerea inclinarii turnului. Datorita importantei sale pentru industria turismului din Pisa, autoritatile italiene s-au implicat serios in ultima consolidare a turnului, care a inceput in anul 1990, scrie Cancan.

Batai si femei tatuate la cursa de cai de la Ascot, evenimentul hipic preferat al Reginei Angliei. Cursa anuala de cai de la Ascot, o traditie draga familiei regale din Marea Britanie, a fost perturbata anul acesta de batai intre spectatorii care au baut prea multa sampanie, relateaza The Daily Mail. Cel mai asteptat eveniment al sezonului a implinit, in 2011, 300 de ani de existenta. Prestigioasa intalnire hipica a fost, insa, tulburata de prezenta unor persoane care nu au respectat eticheta impusa atat de organizatorii cursei, cat si de cei care o frecventeaza. Terasele hipodromului au fost intesate, ieri, de doamne imbracate cu rochii ieftine si de prost gust care le lasau la vedere tatuajele, gest considerat a fi nerespectuos, scriu jurnalistii britanici, scrie Gandul.

A fost inventata bicicleta cu sauna. O echipa de arhitecti din Praga a inventat modalitatea perfecta de a scapa de toxinele din corp in timp ce te plimbi prin oras. Ei au creat prima bicicleta cu sauna din lume, care poate adaposti pana la sase persoane in interiorul ei. Bicicleta are un semineu in toata regula, care incalzeste aerul din sauna pana la 80 de grade Celsius. "Rezultatul muncii noastre este cu adevarat unic. Sauna este un prototip si, totodata, o platforma pentru a ne testa ideile. Ea exploreaza posibilitatile arhitecturii portabile cu o utilitate sociala clara", a declarat Mataj Valel, unul dintre arhitectii cehi care au creat bicicleta cu sauna, scrie Cancan.

Un multimilionar excentric si-a lasat intreaga avere servitorului sau. Lordul Glenconner (83 de ani), un multimilionar care a cumparat Insula Mustique din Caraibe si i-a facut cadou surorii Reginei o vacanta acolo, si-a taiat intreaga familie de pe lista de mostenitori chiar inainte de a muri. La aproximativ un an de la moartea lordului, vaduva acestuia, Lady Anne, copiii si nepotii sai au aflat ca excentricul aristocrat scotian si-a schimbat lista de mostenitori, lasand totul iubitului sau servitor, care a avut grija de el in locuinta acestuia din St. Lucia, informeaza Daily Mail. Kent Adonai (48 de ani), care a lucrat pentru Glenconner timp de mai multi ani, a mostenit 240 de acri de pamant, conacul din St. Lucia si toate bunurile aflate in interiorul locuintei detinute de excentricul lord. Mostenirea este estimata la cateva milioane, iar cel care a primit-o, Adonai, i-a fost milionarului sofer si insotitor, scrie Gandul.

Inside Man de Petrosani. Un hot a pagubit un magazin de bijuterii cu 300.000 de RON dupa un jaf ca in filme. Un barbat din Petrosani i-a lasat cu gura cascata pe politisti dupa ce a jefuit in stil mare un magazin de bijuterii. Omul s-a inspirat din filmul The Inside Man si a actionat ca la carte. "In urma vizionarii inregistrarii sistemelor de supraveghere, politistii au stabilit faptul ca o persoana necunoscuta a ramas ascunsa in magazin inainte de ora inchiderii, iar dupa ce magazinul a fost inchis, a sustras bijuteriile si a parasit complexul coborand pe o cordelina de alpinism", a declarat unul din politistii care se ocupa de caz. Cercetarile continua pentru a se stabili un cerc de supsecti. Momentan oamenii legii nu au nicio pista care sa ii conduca la talhar, scrie Cancan.

Cum a reusit un sofer beat sa faca sex in timp ce masina rula cu 136 km la ora. Si amanuntul cu adevarat surprinzator abia acum vine. Un sofer din SUA a provocat un accident de circulatie dupa ce, in loc sa tina de volan, el intretinea relatii sexuale cu o femeie, in timp ce masina rula cu o viteza de 136 km/h, scrie Washington Post. In plus, barbatul era baut si, din cate reiese din dosar, nici macar nu se afla pe scaunul soferului in momentul producerii coliziunii. Evenimentul s-a petrecut in mai 2010, in Fairfax, cand barbatul se intorcea de la aniversarea a 21 de ani, petrecere care avusese loc in Baltimore. Procesul va incepe satamana viitoare, scrie Gandul.