In cusca, printre crocodili. O studenta britanica aflata in vizita in Africa de Sud a decis sa incerce ultima trasnaie in materie de turism, si anume scufundarile printre crocodili. Michaela Wilson s-a bagat intr-o cusca si s-a scufundat printre trei crocodili uriasi de Nil care loveau cu cozile de gratii, in incercarea disperata de a ajunge la ea. Sport extrem in statiunea Oudtshoorn din Africa de Sud, unde o studenta britanica si-a testat limitele, scufundandu-se printre crocodili. Daca la inceput, cusca Michaelei Wilson era tinuta la suprafata si impinsa din toate partile de cei trei crocodili de circa patru metri lungime, treptat, ea a fost lasata sub apa, reptilele incercand cu disperare sa ajunga la prada lor. Toti cei trei crocodili au izbit apa cu cozile lor lungi si s-au napustit asupra custii, in momentul in care Michaela a fost scufundata printre ei. Cei care incearca astfel de distractii sunt bine instruiti inainte de a fi inchisi in cusca sa nu cumva sa isi scape o mana sau un picior printre gratii, pentru ca reptilele se vor napusti imediat asupra lor, scrie Cancan.

Faze TariFoto: Colaj foto

Jumatate din capul lui e din plastic. Britanicul Peter Wright, in varsta de 40 de ani, si-a zdrobit o mare bucata din craniu intr-un accident de circulatie. Directorul de banca Peter Wright a ramas fara aproape o jumatate din craniu in urma unui accident groaznic. Medicii i-au acoperit creierul cu o calota din plastic si l-au salvat. Nimeni nu si-ar fi inchipuit ca Peter Wright, directorul unei banci londoneze, va scapa cu viata in urma accidentului de circulatie in care si-a pierdut o mare bucata din craniu. Medicii au aruncat fragmentele zdrobite la gunoi, fiindca erau contaminate de mizerie. Se vedea creierul vatamat, care a fost lasat sa sangereze pana ce starea pacientului s-a stabilizat. Barbatul a fost la un pas de moarte si numai un mare noroc l-a ajutat ca materia cenusie sa se refaca, scrie Click.

Cum sa sculptezi topind nisipul cu ajutorul unei imprimante 3D. Un masterand de la Royal College of Art a construit o imprimanta 3D care filtreaza razele soarelui printr-o lentila la o intensitate atat de mare incat poate sa topeasca nisipul, scrie wired.co.uk. Imprimanta 3D se numesete Solar Sinter si a fost testata in desertul Sahara. Masinaria foloseste un sistem ghidat de o camera pentru a sculpta in nisip. Nisipul topit in diferite forme, cum ar fi un bol, are aspectul unei sculpturi facute manual din piatra. Ideea i-a venit lui Markus Kayser dupa ce a vizitat desertul si s-a gandit sa foloseasca soarele si nisipul pentru urmatorul sau proiect, scrie Gandul.

Are plete de aproape 5 metri. Un lider spiritual hindus isi foloseste pletele de 4,7 metri pentru a atrage sponsori care sa investeasca in templul Kamakhya, aflat in orasul indian Guwahati. Baba Santi, de 67 de ani, nu s-a mai tuns de la varsta de 16 ani, dar cu toate astea, inca nu a intrat in Cartea Recordurilor, desi multi cred ca are cel mai lung par din lume, scrie Click.

Cum arata "Scoala din iad", in care invata cei mai indisciplinati elevi din New York. Mesele, catedrele si calculatoarele sunt acoperite cu excremente de soarece, gunoaiele sunt imprastiate peste tot in salile de clasa, iar podelele sunt acoperite de coji de seminte. Astfel arata scoala MS 344, "Academy of Collaborative Education", din cartierul Harlem, din New York, scrie Daily Mail. La "Scoala din iad", elevii le fac viata un calvar cadrelor didactice. O profesoara a gasit chiar un prezervativ folosit in geanta. Ea a povestit pentru The New York Post experienta ei de la scoala din Harlem: "Era razboi, am fost impinsa, zgariata, izbita de pereti, scuipata si jefuita. Voiam sa plec de acolo", spune ea. Integral in Gandul.

Doi politisti au salvat o nunta-surpriza in Elvetia. Doi politisti din Elvetia au facut posibila casatoria a doi tineri, care s-au prezentat in fata starii civile fara martori, intrucat cununia trebuia sa fie o surpriza. Un cuplu, format dintre un barbat elvetian si o femeie spaniola, s-a prezentat in fata ofiterului strarii civile din Zurich pentru a se casatori in secret. Cei doi aveau de gand sa le faca prietenilor si rudelor o surpriza si sa-si uneasca destinele pe ascuns, scrie msnbc.msn.com. Ceea ce au uitat cei doi tineri este ca nu te poti casatori fara doi martori. Astfel, au chemat politia, scrie Click.