Intr-un interviu in exclusivitate pentru TVR INFO, Gheorghe Ialomitianu a admis ca, pana la urma, s-ar putea ca in 2012 sa avem nevoie de banii de la FMI. El nu ia in calcul nicio reducere sau de marire de impozite sau de contributii sociale insa admite ca multe primarii vor sa majoreze taxele locale cu un procent de pana la 50%.

Gheorghe IalomitianuFoto: AGERPRES

"Avem discutii cu autoritatile locale sa modificam articolul in cauza care le da dreptul autoritatilor locale sa majoreze cu 20% taxele locale. Nu orice regiune poate sa isi mareasca taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localitati", a declarat acesta (vezi video).

Despre premiul de cel mai bun ministru de finante din Europa

"Este o rasplata a activitatii colegilor din minister, a intregului Guvern, a Bancii Nationale si a Presedintiei. Toti ne-am implicat in a salva Romania de a intra in incapacitate de plata si de a duce Romania pe o traiectorie normala, de crestere economica sustenabila", a comentat Gheorghe Ialomitianu cu privire la distinctia acordata de publicatia The Banker, ce apartine grupului Financial Times, si despre care ministrul a spus ca "este o revista apreciata in mediul bancar".