Salariile angajatilor din sectorul public ar putea creste usor in 2011, insa autoritatile trebuie sa fie atente sa nu "supraliciteze", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI la Bucuresti, la The Money Channel. El a mai precizat ca o crestere de 16-18%, precum cea anuntata de Theodor Stolojan, este mare si in acest caz va fi nevoie de noi reduceri de personal.

Jeffrey FranksFoto: Agerpres

"Cred ca Guvernul are unele planuri in privinta cresterii salariilor, dar doresc sa se consulte cu partenerii sociali inainte de a lua ultimele decizii. Exista spatiu pentru o crestere modesta in 2011. Trebuie sa fie foarte atenti sa nu supraliciteze", a declarat Jeffrey Franks.

Referind-se la declaratia lui Theodor Stolojan, care a spus ca salariile ar putea creste cu 16-18%, Franks a spus ca in cazul unei majorari atat de mari va fi nevoie de noi reduceri de personal.

"O crestere salariala de 18% este mare. Daca vreti sa cresteti salariile atat e necesara reducerea fortei de munca", a mai spus seful misiunii FMI la Bucuresti.

Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, a declarat luni, inaintea sedintei BPN al PDL ca, din diferite calcule pe care le-a vazut, cresterile salariale anul viitor ar putea fi de 16-18%, si nu 25%, transmite Mediafax.

"Ideea initiala era sa aplicam reducerea de personal in sectorul public, iar la cei ramasi sa putem reveni la 1 ianuarie la salariile de dinainte de reducere. Din pacate, nici evolutia economica nu a mai fost cea gandita si nici pasul reformei nu a fost cel anuntat", a spus Stolojan.

El a precizat ca aceste calcule continua, dar ca, potrivit celor vazute de el, cresterile erau in medie de 16-18%.

Stolojan a mai aratat ca aplicarea acestor cresteri ar putea fi diferentiata, la salarii mai mici fiind cresteri mai mari.​