Atentatul de la Burgas a fost comis cu trei kilograme de explozibil trotil. Atentatul sinucigas anti-israelian din Bulgaria care s-a soldat cu moartea a cinci israelieni si un bulgar, precum si a autorului kamikaze, la 18 iulie, a fost comis cu trei kilograme de explozibil trotil, a anuntat vineri seara ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov. Trotilul, denumit si tolit, este un explozibil fabricat cu trinitrotoluen (TNT). Acesta este utilizat in ingineria militara precum si de diferite miscari teroriste. Pentru a determina natura explozibilului utilizat in atentatul de la Burgas, anchetatorii bulgari au fost asistati de un expert american in explozibili care face parte din echipa Interpol, organizatia internationala de politie.

Irlanda a deschis complet piata muncii pentru romani si bulgari. Ambasada Romaniei in Irlanda a anuntat, joi, ca toate restrictiile impuse pe piata muncii irlandeze pentru cetatenii romani au fost ridicate, cu aplicare imediata. Masura a fost luata cu un an si jumatate inaintea expirarii automate a restrictiilor pentru cetatenii romani, care va intra in vigoare la inceputul lui 2014. Au fost ridicate si restrictiile pentru cetatenii bulgari, potrivit Informatia.irl

Bloomberg: Esarfe Burberry, supendari, plagiat - Romania nu este niciodata plictisitoare. "Romania nu este niciodata plictisitoare", concluzioneaza, intr-un articol intitulat "Esarfe Burberry, supendari, plagiat" al lui Marc Champion, membru al echipei de editorialisti de la Bloomberg, care a facut recent o calatorie de la Istanbul la Londra, trecand prin tara noastra. Cu cateva zile inainte sa ajung in tara, intr-o calatorie din Turcia spre Marea Britanie, un fost prim-ministru, Adrian Nastase, a preferat sa se impuste mai degraba decat sa mearga la inchisoare pentru coruptie. El a ratat. Ranit la gat, acesta a fost transportat la spital cu o esarfa Burberry plasata in jurul ranii. Bucurestiul, in acelasi timp, este animat de faptul ca primul ministru actual, Victor Ponta, a plagiat 85 de pagini din taza sa de doctorat cu privire la Curtea Penala Internationala.

Bilantul atacului armat din Colorado este de 12 morti si 59 de raniti. Bilantul atacului armat comis intr-un cinematograf din statul american Colorado este de 12 morti si 59 de raniti, anunta autoritatile americane, citat de AFP. Suspectul este un tanar in varsta de 24 de ani, James Holmes, care nu avea antecedente penale.Atacul armat s-a produs in timpul premierei filmului "The Dark Knight Rises", intr-un cinematograf din Aurora. Agresorul a lansat o grenada lacrimogena si a deschis focul spre oamenii din sala. Suspectul a fost retinut. Bilantul anuntat initial de autoritatile americane era de 14 morti.

Omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado: Drapelul american va fi coborat in berna timp de sase zile. Barack Obama a ordonat coborarea drapelului american in berna la toate institutiile publice, misiunile diplomatice si bazele militare pana in seara de 25 iulie ca omagiu adus victimelor atacului armat din Colorado, a anuntat vineri Casa Alba, potrivit Mediafax. Acest ordin priveste de asemenea si pavilioanele marinei americane, a precizat Obama intr-un decret difuzat la scurt timp dupa revenirea sa la Washington din Florida (sud-est), unde si-a intrerupt un turneu electoral din cauza acestei drame.