Bine că au trecut şi alegerile astea. Măcar am scăpat de hărţuirea politicienilor care trăgeau de noi într-o parte sau alta: unii (premierul Tăriceanu, dl Iliescu, Vadim şi Becali) ne împingeau de lângă referendum trimiţându-ne doar la europarlamentare iar ceilalţi (preşedintele Băsescu, dnii Geoană, Boc şi Stolojan) ne îndemnau să le servim pe amândouă.

Pe o ceaţă ca-n vremurile de început ale transparenţei şi democraţiei iliesciene, cei mai curajoşi dintre bucureşteni au avut de înfruntat, pentru a ajunge la urne, nenumărate şanţuri, bulevarde şi străzi sparte şi munţi de borduri - parcă puse anume pentru a le testa ingeniozitatea şi răbdarea. Aşa încât nu-i de mirare că bucureştenii (şi orăşenii în general), campionii alegerilor de altădată, au fost restanţierii de acum (cel puţin în prima parte a zilei) iar cei mai disciplinaţi au fost cei de la sate.

Aşadar, cei mai informaţi alegători au sancţionat drastic atât referendumul prezidenţial cât şi euroalegerile, plictisiţi până peste cap de războiul aliaţilor şi armistiţiul corupţilor. Cele mai fierbinţi scene de luptă au fost, fără discuţie, cele din războiul aliaţilor - care şi-au făcut jocuri tematice şi agresive şi pe Internet unde dl Băsescu îi alerga cu măturoiul pe listaci şi unde PNL trage cu tunul după vaporul preşedintelui ca "să salveze flota".

Ultimele dispute verbale s-au dat chiar în secţiile de votare unde urnele pentru referendum au fost separate de urnele pentru PE. Pesemne ca nu cumva alegătorii să se încurce băgând eurocandidaţii la votul uninominal şi alegerile pentru PE la referendum.

Ca să fie sigur că nu le amestecă, dl Tăriceanu însuşi a intrat doar în sala pentru alegeri dar nu şi la referendum explicând că "a făcut tot ce trebuia pentru votul uninominal" şi nu mai e nevoie să voteze şi "capriciul uninominal al preşedintelui". În felul acesta şi-a făcut şi dl Tăriceanu toate "capriciile" pe anul acesta: a făcut un referendum inutil pentru demiterea preşedintelui, a amânat euroalegerile, a amânat asumarea legii pentru uninominal până a fost sigur că dl Băsescu declanşează referendumul pe care şi-a oferit apoi voluptatea de a nu-l vota.

Prezent la ambele urne, preşedintele a îndemnat din nou "românii" (cum le tot zice de parcă aceştia n-ar şti ce sunt) "să voteze ca să nu regrete că n-au votat". Mai bine să regrete că au votat. Ca să pierdem şi alegerile acestea, ca şi pe celelalte - pe care mereu le-au câştigat ba ceilalţi, ba alţii.