Nici nu s-a incheiat bine votarea de toamna a anului 2007, ca au si inceput vaietele postelectorale.

Daca stai sa-i asculti pe toti nevolnicii politichiei, nu-ti ramane decat sa ceri imperativ reformarea matematicii: intregul, ca intreg, sa nu mai insemne 100%, ci macar doua-trei sute la suta! Astfel ar fi multumiti toti catavencii si branzovenestii mioritici, patrunsi de fiorul unei uriase fraude electorale, care s-a produs exact impotriva lor.

Din fericire, viata e mult mai simpla, iar adevarul nu poate fi capacit de nimic in lume. Nici macar de corul bocitoarelor mediatice sau de partid, care deplang de zor nu-stiu-ce-ul si nu-stiu-cum-ul.

Iar adevarul gol-golut e acela dat de cifre. Pe baza lor putem trage niscaiva concluzii.

1. In tabara invingatorilor se plaseaza cinci partide - PD, PSD, PNL, PLD si UDMR - si un candidat independent: Laszlo Tökes. Scotand din calcul „nisa etnica” a maghiarimii, raman in discutie patru partide calificate pe criterii strict politice: PD, PSD, PNL si PLD.

2. Invinsii scrutinului sunt PNG, PRM, PC, PIN si PNTCD.

3. Este pentru prima data, de la caderea lui Ceausescu, cand un partid (PD) invinge constructia politica a lui Ion Iliescu (FSN-FDSN-PDSR-PSD). O singura data a mai fost invinsa formatiunea lui Iliescu, in 1996, insa nu de un partid, ci de o coalitie: CDR (care grupa PNTCD, PNL, PSDR-Cunescu si cateva formatiuni mai mici). Ironia destinului: ca sa fie invins fostul FSN a fost nevoie de o aschie desprinsa chiar din trunchiul FSN!

4. Gigi Becali a gasit ce-a cautat: dezastrul propriei constructii politice. Dar tot n-a inteles nimic, dovada ca pentru prabusirea sa a dat vina pe diavol. Sa-l loveasca intre coarne, uciga-l toaca! Dar, mare atentie: sa nu-l mulga in strunga, pe-nserat, confundandu-l cu vreo cornuta...

5. Vadim si-a condus partidul, in ritmuri de fanfara - ta-ta-ta-ta! - spre groapa de gunoi a politicii. Acum e zarva mare in rezerva PRM: se macelaresc voievozii intre ei. Apoi isi iau pastila si se linistesc.

6. Dinspre conservatori sosesc vesti cutremuratoare: Dan Voiculescu bla-bla-bla si bla-bla-bla. A incercat cu femeile - nu i-a iesit. A incercat si cu tinerii - alt rateu. Si atunci a venit cu afisul sfasietor: votati baba! Tot ce-a putut obtine a fost un procent gonflat la sondajul platit de el insusi, ca sa aiba ce rumega, pe Antene, ceata lui Laptop. Si-asa erau baietii cam nervosi cu nervii!

7. La PNTCD se stinge lumina: Milut si Pavelescu, opincarii in jeep, au adus maretul partid de odinioara la dimensiunile lor liliputane.

8. PIN-ul lui Gusa a demonstrat ca in politica mare nu poti izbandi cu un partid-garsoniera. Iar demisia pare o gluma... Ce face, o lasa pe Lavinia Sandru singurica?

9. Chiar si invingatorii au nervozitatile lor. Procentele sub asteptari au facut sa sara deja scantei prin PSD (aripa Iliescu contra aripa Geoana) si chiar prin PD.

10. In ciuda rictusului de duminica noaptea, cand le-a transmis „compasiune” invinsilor, nici Traian Basescu nu pare prea fericit. Chiar si-o fi facut iluzii ca vin noua milioane de oameni la vot?

In concluzie, cam multa nervozitate in tara asta! Vedeti? De aceea ar trebui sa rotunjim intregul la 200%!