Cele opt dosare ale ministrilor asupra carora presedintele a dat aviz de urmarire penala se plimba pe drumuri intrucat dl Melescanu, interimarul de la Justitie si titularul de la Aparare, a considerat ca ele nu reprezinta dosarele originale ale cauzelor drept care le-a returnat dlui Basescu.

Nici dl Melescanu nu e original in stratagemele sale si, dupa opinia dlui Ekstein Kovacs, pacatul originar se afla in mapa dnei Nicolai: "presedintele a refuzat sa semneze ca notarul numirea dnei Nicolai iar dl Melescanu refuza sa semneze ca postasul trimiterea dosarelor in Justitie". Postasul suna intotdeauna de doua ori: dl Melescanu a fost coleg cu trei dintre ministri la PSD si e coleg cu alti trei la PNL, inclusiv cu dosarul de la Posta al dlui Chiuariu. Concomitent DNA a scos si 10 dosare ale patronilor si impresarilor din fotbal, acuzati de evaziune fiscala.

Cu o mustacioara de personaj interimar al lui Caragiale si de titular al filmelor cu mafioti sicilieni, Gigi Becali a pariat ca acestia "nu vor pati nimic". S-ar putea sa aiba dreptate. Cine s-a atins de cooperativa din fotbal si de coalitia din afaceri a zburat ori a fost suspendat.

Asa ca procurorii si judecatorii recurg si ei la "greselile de procedura" pentru a amana dosarele ca nu cumva sa se friga daca inculpatii de azi vin maine la putere. Cel mai bun exemplu e chiar dl Basescu, care a venit la Cotroceni cu flota. Sau dl Iliescu care a revenit la Cotroceni cu trenurile minerilor.

Electoral vorbind, dosarele s-au dovedit o tribuna si o trambulina buna: toti cercetatii se declara victime politice la ore de varf - iar in Romania postura de victima se vinde mai bine decat cea de oligarh. Dl Nastase a calculat rapid ca dosarul sau si mapa profesionala a matusii Tamara l-ar putea propulsa in lupta pentru Cotroceni intrucat e antrenat: "eu m-am batut trei ani singur". S-a batut singur atat de tare ca nu-si mai revine. Dl Nastase sustine ca dl Basescu "vrea sa distruga PSD, PNL si PC" si ca "asta tine de totalitarism". Sa-l auzi pe dl Nastase vorbind despre "totalitarismul" dlui Basescu (cand pe vremea PSD nu sufla nimeni iar dl Iliescu numea si refuza pe cine dorea) e culmea demagogiei.

Sincer vorbind, merita sa fii presedinte daca nu poti s-o refuzi nici macar pe dna Nicolai? Pornind de la ea, dl Geoana a gasit solutia: "operatiunea amazoane" prin care femeile din PSD sunt chemate sa rapuna adversarii. Cateva doamne s-au si declarat "Amazoane" - desi mereu sunt lasate balta.

Curentul