Anul electoral 2008 tinde sa dezgroape toate securile razboiului folosite cu ani in urma, alaturi de armele mai sofisticate ale ultimelor cuceriri electorale (gloante electronice si e-mailuri otravite) si de rechizitionarea si radicalizarea resurselor mediatice. Nimic din ceea ce a creat imoral razboiul electoral de-a lungul timpului (interventii radioactive, teleexplozive si malformari de opinie) nu va fi strain acestui an.

Dna Norica Nicolai a dezvaluit zilele trecute ca primeste amenintari cu moartea de la diversi anonimi. Probabil ca acesti bolnavi s-au molipsit chiar de la limbajul violent si vulgar al liderilor politici. La ce te poti astepta cand presedintele, premierul, ministri, parlamentari si primari, calfe si zidari se insulta seara de seara pe micile ecrane? Pana si dl Ekstein Kovacs, care parea mai sanatos, s-a contaminat si a declarat ca "presedintele ar trebui suspendat (fiindca a refuzat numirea dnei Nicolai), dar nu prin referendum". Şi atunci, cum sa fie suspendat? De stalpi? Şi mai suspendate sunt opiniile dlui Nastase care se considera candidatul-minune al troicii PSD-PNL-PC impotriva dlui Basescu. În aceasta prezumtiva calitate, dl Nastase a descris relatiile Romaniei cu liderii UE fara bucurie dar si fara pantaloni: "Şi atunci, baietii astia au spus: ba, daca voi nu vreti sa va uitati la sertarele alea cu bani, foarte bine! Ca noi oricum v-o tragem acolo in Romania, ca v-am trimis Carrefour, Metro, va vindem bunuri de larg consum, v-am trimis bancile noastre si va indatorati acolo si deveniti pana la urma sclavii nostri". Sumbru monolog! Bantuind prin Carrefour si Metro, fostul premier pare sa fi uitat ca acestea s-au tras pe vremea sa cand se mandrea cu integrarea in UE.

Dar nici americanii nu sunt mai fericiti: si ei sunt "sclavii bancilor" iar daca isi pierd serviciul "raman cu creditul in mana si trebuie sa se sinucida". Musai! Moarte pe credit, vorba lui CŽline. Jale mare, asadar, in UE si in SUA! Rezulta ca doar dl Nastase i-ar putea pune la punct pe "baietii astia" rastindu-se la ei: ba, sclavilor, daca vreti autostrada Bechtel, Petrom sau Sidex, puneti-va pofta in cui! Vi le-am dat deja, eu personal, ramolitilor! Dar nu numai PSD si-a mobilizat veteranii si amazoanele la lupta ci si PD-L unde dra Elena Basescu va candida la functia de secretar general la tineret. Principala sa realizare politica ar fi ca s-a despartit de Hrebenciuc jr. Şi-uite-asa se joaca fata, si pe stanga si pe dreapta, uite iac-asa!

Curentul