Din ‘89 pana acum am auzit de zeci de partide, sute de organizatii si mii de socitetati. Toate cu profiluri ciudate sau normale, cu doctrine, planuri sau “targeturi”. Facute de politicieni, sportivi sau oricare alta tagma care activeaza in Romania. Nimic pe tema asta insa de la artisti, muzicieni, formatii sau interpreti. Spuneti-le cum doriti. Industria muzicala romaneasca e o zona in care solidaritatea e o notiune sublima, dar inexistenta.

Prieteniile sunt de fatada, iar bagatul cutitului pe la spate e la ordinea zilei. Evident ca daca o sa sune un redactor la baiatul de la Hi-Q sau fata de la Heaven o sa o dea de pereti... Nu o sa recunoasca. Tocmai. Avem o mare afacere bazata pe relatii false, iar cei implicati o sa reactioneze ca atare. Avand in vedere lipsa de prietenie, solidaritate si organizare, se intampla urmatoarele: artistii nu sunt luati in serios, meseria lor nu este recunoscuta, sunt platiti prost si nu beneficiaza de drepturi, nu au pensii si nici salarii, nu sunt platiti de posturile de radio si tv, sunt nedreptatiti de presa, de casele de discuri si de public, nu sunt sprijiniti de autoritati, iar lista ar putea continua inca trei editii! Ca$$a Loco vine cu o solutie simpla si practica.

Artisti Uniti pentru Romania! AUR. Un sindicat, o asociatie a artistilor romani din toate domeniile. Acceptam cantareti, actori, dansatoare, vedete tv sau de la posturile de radio, poeti sau scriitori, oricare persoana care creeaza o forma de arta si i se spune artist. AUR, Artistii Uniti pentru Romania, va lupta pentru drepturile celor care creeaza, distreaza, canta, deseneaza, scriu sau interpreteaza.

O sa oferim asistenta juridica pentru cei care se afla in litigii cu casele de discuri, cu posturile de radio sau cu revistele de scandal, o sa gestionam inteligent orice interviu sau aparitie in presa a membrilor AUR, o sa facem tot ce trebuie ca sa asiguram celor care ni se alatura un viitor decent, sigur si pe masura prestatiilor pe care le-au avut de-a lungul anilor. Prima intalnire AUR va avea loc joi, 6 februarie, la ora 13:00 la Sofitel.

Vino alaturi de noi, daca esti artist, si vei face parte din AUR, cea mai importanta asociatie-sindicat de profil din Romania.

Cassa Loco