Nu, domnule Orban. Rezolutia procurorului arata clar ca ati lovit o persoana, iar declaratiile dumneavoastra dovedesc ca ati vrut si vreti, in continuare, sa ascundeti adevarul.

„In data de 16 decembrie 2007, numitul Ludovic Orban conducea la orele 14.30 autoturismul marca Audi avind numarul de inmatriculare B108825-08/04 deplasindu-se dinspre dealul Cotrocenilor inspre riul Dimbovita. In momentul in care se apropia cu autoturismul de intersectia strazilor Soseaua Cotroceni cu Emanoil Mihai Severin... a observat ca in traversarea strazii, pe trecerea de pietoni s-au angajat doua tinere...

Conducatorul autovehiculului, in persoana numitului Ludovic Orban, a incercat sa evite lovirea uneia dintre cele doua tinere, care se afla putin in fata celeilalte, a intrat in derapaj, dupa care a acrosat usor, cu partea stinga a autoturismului, pe numita..., actiune in urma careia aceasta a cazut pe partea carosabila, chiar pe trecerea de pietoni...

Dupa producerea accidentului, persoanele care se aflau la fata locului... precum si conducatorul autovehiculului Audi, Ludovic Orban, s-au deplasat la locul in care se afla numita... pentru a o intreba ce s-a intimplat in urma accidentului. Aceasta plingea si i-a cerut prietenei sale s-o duca la mama ei... Cele doua minore s-au deplasat pe Soseaua Cotroceni... oprindu-se la un imobil aflat in apropiere unde se afla in vizita mama numitei... Aceasta a fost chemata afara...

Dupa ce a iesit a inceput sa strige adresindu-se celorlalti cu intrebarea: «Cine mi-a lovit copilul?». Intre timp, la locul accidentului s-au adunat mai multe persoane, dintre care una l-a indicat pe numitul Ludovic Orban ca fiind barbatul care i-a lovit fiica pe trecerea de pietoni. In acelasi timp, numitul Ludovic Orban s-a apropiat de mama persoanei lovite si a precizat ca el este cel care a lovit-o pe fiica ei, cerindu-i sa mearga sa stea de vorba... Imediat dupa aceea... au traversat strada, s-au deplasat la imobilul cu numarul 16 de pe Soseaua Cotroceni unde locuia numita... impreuna cu familia ei...“.

Spicuirile sint din rezolutia intocmita in „cazul Orban“ de catre procurorul Marius Foitos. Le pun fata in fata cu alte extrase, dar, de data aceasta, din declaratiile ministrului Transporturilor.

Rep: Ce probe ar fi ca nu a existat nici o victima si ca nu ati fugit de la fata locului?

L.O.: Se vede clar si pe acea caseta de la televizor ca am stat ca un fraier acolo. Pe urma, spuneti-mi, se vede cumva vreo victima sau cineva cazut? Nu. Nu stiu de unde au scos chestia cu victima, dar eu, repet, nu am lovit pe nimeni. (Fragment din interviu Ludovic Orban, „Gardianul“, 20 decembrie 2007).

Rep: Sigur nu a fost nici o victima?

L.O.: Da, sigur. (Fragment din interviu Ludovic Orban, „Romania libera“, 20 decembrie 2007).

Si, in fine, declaratia data de Ludovic Orban acum 24 de ore: „Decizia procurorilor de neincepere a urmaririi penale reflecta ca nu am comis nici o infractiune, nu am lovit pe nimeni, nu am fugit de la locul faptei si nu am vrut sa ascund adevarul“.

Nu, domnule Orban. Rezolutia procurorului arata clar ca ati lovit o persoana, iar declaratiile dumneavoastra dovedesc ca ati vrut si vreti, in continuare, sa ascundeti adevarul. N-ati avut de partea dumneavoastra dreptatea, ci doar norocul ca victima a avut nevoie de mai putin de zece zile de spitalizare. Fapt care ne bucura. Pentru ca niciodata nu ne-am propus, prin demersul nostru exclusiv jurnalistic de la sfirsitul anului trecut, sa-l declaram infractor pe Ludovic Orban.

Am vrut doar sa aflam adevarul si sa punem accent pe faptul ca nimeni nu e mai presus de lege, chiar si in Romania. Astazi stim adevarul despre cele intimplate. Il spun procurorii. E asa cum l-am sustinut si noi, in cea mai mare parte. Despre cit de egali sintem in fata legii ii las pe altii sa scrie si sa vorbeasca. Eu ma rezum la a desena, simplu, un mare semn de intrebare.

Cotidianul