Compania ARM, chip designer britanic, va prezenta saptamana viitoare, la cel mai mare targ de comunicatii mobile (Mobile World Congress Barcelona), un prototip al sistemului de operare pentru telefoane android, cu care Google vrea sa cucereasca si industria de telefonie mobila. ARM este unul dintre zecile de parteneri cu care Google lucreaza la conceptul androidului, in fapt un soft care sa faca internetul sa ruleze mai bine pe telefonul mobil.

Asta in timp ce seful Yahoo, Jerry Yang, merge mai departe in discutiile cu google, in eforturile de a gasi o alternativa strategica pentru a contracara oferta de preluare de catre Microsoft. Tacutul Jerry le-a trimis in fine un mail angajatilor prin care le cere sa stea linistit la locurile lor:)

Majoritatea comentatorilor nu dau nicio sansa ca Yahoo sa scape necumparat, insa vin cu o observatie: nu este deloc exclus sa apara si alti competitori amatori de Yahoo, din zona fondurilor de investitii sau a gigantilor media. Ceea ce lui Jerry i-ar conveni, fara indoiala.

Si ca lucrurile sa fie si mai incurcate au aparut voci care sustin un scenariu aiuritor: cel mai potrivit cumparator pentru Yahoo ar fi… Nokia.

Comenteaza pe blogul lui Victor Kapra.