Bill Gates de Romania. Asa m-a numit un domn de la Evenimentul Zilei, intr-un articol profil ce a aparut saptamana trecuta. A luat-o lumea razna, instant. Desi apar cel putin o data pe luna intr-o revista sau intr-un ziar, acum "lumea" a vazut. Telefoane, mailuri, glume directe. Am remarcat o tema comuna in toate discutiile: te expui. Expunerea a trecut, in ochii multora, de la beneficiu la risc.

Riscuri? Te ia lumea la ochi. Scriu de o gramada de timp, am fost mereu deschis, dar acum totul pare sa devina periculos. O sa te vada hotii la ziar - mi-a zis cineva. Si ce? Vor veni sa-mi fure computerul si robotul de bucatarie de acasa? Bun si asta, asa cum au reusit sa-mi sparga 2 masini in 2 saptamani, vor reusi inca un mic furt.

Supar pe cineva? Teoria conspiratiei: calc lume pe ego, provoc invidie, ma dau mare. Mi s-a spus si asta. Alternativa? Sa nu supar pe nimeni, sa nu misc nimic, sa fiu neobservat. Cata vreme scopul meu e sa-i atac pe altii, ci sa-i ajut sau sa le ofer un serviciu, nu vad unde este pericolul.

Lasa ca o sa vad eu! Sunt curios ce o sa se intample. Am facut o alegere: sa spun lucrurilor pe nume, sa fac, sa ma expun. Ma voi scuti de scuze si patetisme, voi fi nevoit sa-mi joc la vedere cartea. Prefer sa regret ce am facut, nu ceea ce n-am avut curajul sa fac. Chiar daca uneori expunerea publica este mult diferita de realitate, cred ca e benefica. Am spus deseori, nu sunt fan Bill Gates. Nu am o caruta de bani, tot ce am e investit in proiectele mele. Nu sunt nici cel mai destept, nici cel mai frumos, nici cel mai priceput si nici cel mai modest. Nu le spun altora opusul, desi asa apare la ziar cateodata.

Tot inainte! Mi-am updatat blogul (inca mai mestesugesc la el, astept observatii si sugestii). Maine voi fi vorbitor la Digital Forum, in cadrul Idea Lab. Vineri voi prezida a sasea editie Open Source and Linux for Enterprise, un eveniment al IDG (inscriere gratuita).

De acum inainte voi face parte (si) din reteaua de bloguri a Hotnews. Mai multi oameni care sa-mi citeasca ideile si sa injure copios.