Toti trei au fost colegi la Viata Studenteasca. Lor li s-ar putea adauga, pentru o anumita parte din tipologie, ca special guest star, Mihai Tatulici, si el, coleg cu ei, la Viata studenteasca. Cu exceptia lui SRS, toti au fost sefi in presa de tineret. Apoi, dupa 89, toti au infiintat publicatii. Si cele mai multe dintre publicatiile inventate de ei nu mai exista.

Expres, Ultimul Cuvint, Zig Zag, Expres magazin. Au fost publicatii care au facut valuri in scurta sau lunga lor existenta. Scurta, de fapt, a fost doar pentru Ulitmul Cuvint, publicatie care a lansat ideea de mercenariat de presa. Si nu a tinut. Alte publicatii conduse, cindva, de cei din titlu si care inca mai exista, au avut probleme recente la virf.

Toti trei au fost indepartati de patronate. Unul a plecat cu buzunarele foarte pline, Nistrorescu, altul cu ele plinute, Rosca Stanescu (partea serioasa a averii lui mari nu vine direct din presa!) , iar ultimul chiar nu moare de foame, are bani sa poata sta toata viata sa citeasca la Academie. Ce nu inteleg cei trei: ca modul in care au vazut ei presa a disparut. Chiar presa in care ei ar fi avut ceva de spus a disparut. A trecut si presa super-incrincenata, si presa de santaj, si presa in care gainile nasc pui vii. S-a terminat! Finito! Elvis has just left the building! Konec!

A fost o vreme a presei de autor, cu publicatii exprimind personalitatea sefului care era si putin patron. Unul cunoscut lucrind cu niste palmasi, construindu-si gloria cu ajutorul anonimilor din redactii. Si asta a apus. Nu stiu precis ce va veni in presa, dar, sigur, ceea ce puteau face Nistorescu, SRS si Cristoiu nu mai intereseaza, nu mai vinde. Ziaristul-patron e pe cale de disparitie.

Citeste integral si comenteaza pe blogul lui Ioan T. Morar