Dupa ce si-au sarbatorit intai femeile si apoi Spaga (la aniversarea dlui Serban Mihailescu, zis Miki Spaga), liderii PSD s-au intalnit, de mucenici, si cu adversarii lor preferati din PNL unde ucenicii dlui Iliescu i-au respectat intocmai dogma: "nu depunem motiune de cenzura si nu facem anticipate". Intalnirea dintre Iliescu, Geoana, Nastase, Hrebenciuc si echipa Tariceanu-Orban-Melescanu-Motreanu a fost recunoscuta de liderii PSD dar infirmata de liberali care, vorba dlui Corlatean, "se tin fete mari" dupa fiecare partida.

Adevarul este ca, spre deosebire de radicalii dlui Crin Antonescu care invoca pericolul "dictaturii" dlui Basescu pentru a-si putea justifica si declara deschis complicitatile cu PSD, ceilalti liberali, in frunte cu premierul Tariceanu, se feresc sa le recunoasca de teama sa nu-si piarda zestrea electorala. Singurul care ordona regulat trecerea Prutului spre PSD este Antonescu: "prefer PSD-ul de acum si nu PD-L ca sa nu defilez la picioarele Elenei Udrea si ale Elenei Basescu".

Sincer vorbind, cele doua Elene au picioare mai frumoase si mai inofensive decat dnii Iliescu, Nastase, Mitrea si Hrebenciuc - adica "PSD-ul de acum!" - care n-au ezitat sa si le foloseasca in sens contondent. Dar asta-i farmecul democratiei: fiecare e liber sa-si aleaga picioarele care-i dau suturi in fund, oricine e liber sa-si aleaga picioarele unde sa-si plece capul si orice cap poate sa inteleaga prin dictatura ce vrea: de exemplu, dictator e cel pe care-l poti suspenda si injura cand vrei.

In fine, unde nu-i cap, vai de picioare: in aceeasi zi, dra Elena Basescu si-a pus buzele siliconate la contributie rostind cu mari poticneli primul sau discurs la Tineretul PD-L. Dl Antonescu se temea degeaba de picioarele drei Basescu: sunt cam impiedicate si aduna greseala dupa greseala in contul tatalui sau scazandu-i din "succesuri" si adaugandu-i "oameni care nu vor sa vorbesc cu tine" - spre deosebire de picioarele dlui Iliescu care faulteaza din orice pozitie.

S-ar zice ca in pregatirea alegerilor, toate partidele scot la inaintare ce-i mai rau. Dl Orban e hotarat sa castige "reduta pe care pana acum PNL n-a castigat-o niciodata si anume Primaria Capitalei". Sarmanul, a uitat de Halaicu! Degeaba castigi, daca uiti! Din tabara cealalta, dl Flutur numara de zor orele pana ajunge PD-L la putere: "mai sunt 1977 de ore si 33 de minute". Depinde pe unde o ia.

Plus ca dupa 1977 de ore de drum s-ar putea sa nu mai fii bun de nimic.

Curentul