Curtea Constitutionala si Camera Deputatilor au reactionat in acelasi fel si in aceeasi zi in privinta urmaririi penale a ministrilor hotarand ca acestia au nevoie si de avizul Parlamentului pentru a ajunge in instanta. Cata birocratie! Bietii ministri trebuie sa obtina o groaza de avize daca vor sa-si probeze nevinovatia in instanta. Noroc ca nu vor. Asa incat, cum e Curtea e si Camera: legea raspunderii ministeriale a fost modificata la initiativa PSD ca nu cumva vreun ministru parlamentar sa raspunda vreodata pentru ministeriatul sau.

Se vede ca la noi organul dureaza mai mult decat functia: cine-a avut o functie isi pastreaza imunitatea, vila de protocol, contractele si facilitatile multi ani dupa ce lumea l-a uitat. Faptul ca amendamentul PSD a fost votat de PNL si ca dl Tariceanu "a stat la masa cu Iliescu" a fost considerat de dl Boc semnul "tradarii electoratului Aliantei" pe care anuntul dlui Orban cum ca "PNL vrea sa coaguleze un pol de dreapta prin fuziune cu AP la care sa adere si PNTCD si PC" n-a facut decat sa-l umple si de ipocrizie intrucat "s-au trezit dimineata pe dreapta dupa ce s-au culcat pe stanga".

Ma rog, si dl Boc s-a trezit brusc pe dreapta acum trei ani. Vorba infidelilor, totul e sa te trezesti acasa. Pornind de aici, cei doi fosti aliati si-au numarat reciproc "mesele cu Iliescu" - pe care ambele partide le-au platit scump. Revenind la consumatiile actuale, anuntul dlui Orban privind polul de dreapta vine oarecum in contradictie cu anuntul dlui Melescanu: "va trebui construita o majoritate care sa faca din PD-L cel mai important partid de opozitie intre 2008-2012".

Or, aceasta majoritate nu poate fi construita cu AP, PNTCD si PC care au la un loc doua procente - ci doar cu PSD. Oricum, anunturile liberale au trezit sperante si pe stanga si pe dreapta: dl Nastase spera sa devina condidatul la presedintie al "majoritatii" anuntate de dl Melescanu iar dl Emil Constantinescu se viseaza candidatul "dreptei" anuntate de dl Orban. La calendele grecesti, poate. Deocamdata, sa ne ferim de idele lui marte - cand ambele tabere isi ataca cezarii presedintiei dar nu gasesc candidatii la Primarie.

PSD ezita intre Vanghelie care a pierdut o data si dr. Sorin Oprescu care a pierdut de doua ori. Avantaj Oprescu. La PDL, dl Videanu este cam strivit de borduri iar dnii Negoita si Blaga n-au chef sa-i preia mostenirea. Au si motive: dupa cum s-a dovedit la retrocedari, nu conteaza mostenitorii ci falsificatorii.

Curentul