Se apropie summitul NATO si Bucurestiul se pregateste sa-si inchida principalele artere de circulatie. In sfarsit, nu mai putem circula oficial prin Capitala! Pana acum nu mai puteam circula in mod curent. Ca gazda a NATO si ca trofeu al alegerilor pentru Primarie, Capitala e destul de jigarita: ce-a fost verde s-a taiat si pe verzisori s-a dat. Acum, cand si verzisorii s-au uscat, se taie pe euro. Biata Capitala, victima a tuturor primarilor care i-au mancat plamanii, are parte acum si de o competitie poluata.

PSD n-a fost in stare sa opteze intre Vanghelie si Sorin Oprescu de frica sa nu-si radicalizeze taberele interne: si-asa, cearta in care Vanghelie si Iliescu si-au reprosat reciproc tradarea stangii a fost de tot hazul. Iata ca fiecare partid a ajuns la blestemul electoratului de a alege intre raul cel mare si raul cel cronic. Indecizia PSD a facut ca si PD-L sa-si amane anuntarea candidatului. Desi dl Boc se lauda cu trei candidati "castigatori din primul tur", un sondaj INSOMAR arata cu totul altceva: Oprescu (47%), Prigoana (45%) si Negoita (43%). S-a dus primul tur! Primul tur e la Cotroceni!

Acum intram in retur unde toate partidele cauta candidatul fatal celorlalte partide cu care urmeaza sa lupte (dupa alegeri) pentru contracte, cladiri si terenuri - inclusiv terenuri de fotbal, cu jucatori cu tot. De bine ce se jura ca nu vinde Rapid, fostul vicepremier Copos l-a vandut intr-o noapte, ca pe un miel, pe 40 de milioane de euro, omului de afaceri arab Fahti Taher. Tahicardie mare in Giulesti! Noul rapidist Taher nu e un patron necunoscut in Bucuresti - unde face afaceri de pe vremea lui Ceausescu (sst, Mucles!). Taher a fost prieten cu guvernul Vacaroiu, e prieten cu Hrebenciuc, cu Becali si, potrivit unui diplomat roman, "e omul SRI". Doar al SRI? Multe taine mai are si fotbalul nostru.

Cateodata te intrebi daca lupta dintre galeriile politice actuale nu reproduce eterna rivalitate dintre Steaua si Dinamo, adica dintre securistii din armata si cei din militie. In fine, sa nu ne stricam dispozitia tocmai inaintea unui nou spectacol cu masti, mai ales ca uniformele s-au mai stilat: politistii de la sectia de care apartine dna Ioana premier Tariceanu s-au prezentat la dansa acasa pentru a-i face pozele pentru buletin si pentru a-i duce apoi in cateva ore buletinul preschimbat. Copil timid si dna Ioana Tariceanu! Pesemne ca-i era rusine sa se duca singura la politie, sa nu creada lumea ca a patit sau a comis vreo infractiune.

Curentul