Incepe saptamana NATO si multi bucuresteni au plecat sa petreaca summitul in provincie sau chiar peste hotare fiindca in Capitala este imposibil sa te bucuri de el: nu se mai poate strabate de-atata strainatate si agenti de securitate. Nu poti sa nu te amuzi insa la gandul ca, daca summitul se tinea la Budapesta sau la Sofia, cei care bombanesc acum ar fi bombanit atunci fiindca iar ne-au luat-o ungurii si bulgarii inainte si la noi nu vine nimeni, ca suntem ocoliti si izolati.

Summitul NATO a perturbat circulatia in Capitala - dar nu si naravurile politicienilor care au apucat-o si ei pe linia de centura schimband replici din cele mai suburbane. Din pacate, cea mai inversunata batalie se da intre fostii aliati PNL si PD-L pe care dl Geoana i-a declarat adversari la pachet: "sa se duca Basescu si Tariceanu sa se certe la pensie, sa joace table, sa ne lase si sa se duca, au avut o sansa si si-au batut joc de ea" (aici are dreptate!) precizand ca PSD nu va da mana cu liberalii ci dimpotriva: "o sa le dam peste mana ca sa nu mai fure". Cu care mana? Caci si PSD are mainile incarcate. Cum si dnii Geoana, Nastase si Iliescu s-au certat zdravan inainte de a juca din nou table impreuna, dl Iliescu a explicat colegilor din Galati ca "guvernul Tariceanu n-ar fi rezistat fara sustinerea PSD si s-ar fi dus dracului de rapa tara asta!".

Ca Duce de rapa (vorba unui banc vechi), dl Iliescu ar fi trebuit sa stie ca nicio tara nu piere daca face alegeri anticipate. De fapt, dlui Iliescu ii era teama ca se duce PSD de rapa luand mai putine procente decat are acum - si prin care controleaza guvernul. In mod ciudat, autodenuntul diabolic al dlui Iliescu n-a starnit mania liberalilor contra PSD ci tot impotriva PD-L. Aflat in traditionalele vizite de lucru mixte (guvernamentale si electorale), premierul Tariceanu i-a numit pe dnii Stolojan si Boc "papagalii lui Basescu" si l-a descris pe dl Stolajan ca pe "ajutorul lui Boc care e ajutorul lui Basescu".

Imediat dl Orban i-a preluat papagaliceste comparatia zicandu-i dlui Stolojan "scutierul scutierului lui Basescu" - la care dl Stolojan a replicat numindu-l pe dl Tariceanu "marioneta lui Iliescu". Poate scuterul scutierului dlui Iliescu! De cand a devenit si el din razboinic scutier si din scutier un scutit de efort, Gigi Becali a primit de pomana trei puncte - semn ca vom ajunge la play-back si in fotbal unde echipele vor da din picioare conform inregistrarii anterioare a clasamentului. Doar vulgaritatile si violentele raman la liber.

Integral in Curentul.