Cand s-a prefacut ca nu-l stie pe dl Pavelescu (desi acesta i-a fost avocat) si l-a descris drept "avocatul ala mic si cu capul mare", presedintele Basescu a comis nu numai o rautate gratuita - dl Pavelescu nu are capul mai mare decat dl Blaga si nu e mai scund decat dl Boc - ci si o nefericita oficializare a mitocaniei. Numai persoanele lipsite de bun-simt se leaga de fizicul cuiva. Probabil ca nici dlui Basescu nu-i place cand adversarii sai il descriu drept "chel si chior". Si atunci, de ce incurajeaza mahalagismele?

Dl Pavelescu, care abia astepta sa se victimizeze pe micile ecrane unde ne face capul mare de cate ori apare turuind ca o moara stricata, a si anuntat ca-l va da in judecata pe dl Basescu pe care l-a numit "seful lumii interlope". De, cand ai capul mare iti permiti insulte mari. Majoritatea martorilor a considerat insa ca dl Basescu a premeditat acest scandal pentru a agita apele in jurul dlui Blaga a carui campanie bleaga risca sa paleasca in fata scandalului Oprescu. Evident, reprosul cel mai frecvent adresat dlui Basescu a fost ca "a incalcat neutralitatea impusa de Constitutie" facandu-i campanie dlui Blaga. De fapt, presedintele i-a facut un deserviciu dlui Blaga dar n-a incalcat nicio neutralitate impusa de Constitutie pentru simplul motiv ca aceasta nu impune asa ceva. Cei care ii dau zor cu neutralitatea citand Constitutia ori n-au citit-o ori insala cu buna stiinta asistenta mizand pe faptul ca nimeni nu-i verifica si nu-i contrazice.

Mai ales ca avem o Curte Constitutionala care rescrie adesea Constitutia si introduce instante suplimentare (pentru ministrii-parlamentari) precum subcomisia Andon de la Camera - menita sa le respinga dosarele: abAndon elegant al justitiei in fata politicului. Dl Corneliu Iacobov (Rafo Onesti) a fost si el achitat in aceasta campanie umanitara. Probabil ca suntem singura tara in care toate averile mari sunt virgine si toti demnitarii sunt neprihaniti desi toata lumea vorbeste de prostitutie politica, proxenetism economic, perversiuni legislative, violuri juridice si hartuire mediatica. Presedinta CSM, dna Lidia Barbulescu, a omologat acest record: "fenomenul de coruptie nu este chiar atat de inspaimantator". Pare asa doar la inceput - dar dupa ce te obisnuiesti cu el (ca dna Barbulescu) devine chiar dragut: "este marota politicienilor si exacerbat de presa". Ce sa mai exacerbeze presa, doamna sefa? Nu-i destul de exacerbat? Presa nu surprinde nici un sfert din exacerbarea reala.

Curentul