Cu vocea ferm controlata, Mircea Geoana a lasat aseara sa se inteleaga ca PSD va sprijini in turul doi tot candidatii care lupta impotriva PD-L si a dreptei, deci, implicit, si pe Sorin Oprescu.

Daca asa stau lucrurile, cruciada lui Sorin Oprescu impotriva sistemului politic s-ar putea incheia la coltul primului tur. Nu numai pentru ca istoria a dovedit ca pe ce pune mana Mircea Geoana se ofileste, ci, mai ales, fiindca un sprijin asumat de social democrati pentru candidatul independent i-ar lua acestuia apa de la moara discursului antipartinic.

Ar fi greu pentru doctor sa opereze in cele doua saptamani ramase intr-un mediu infestat de virusii PSD pe care tocmai i-a pus sub microscopul bucurestenilor la plecarea din partid. Daca nu am sti cum functioneaza Mircea Geoana, aproape ca l-am putea banui de un dar otravit facut chiar in seara in care trebuia sa-l privegheze pe candidatul oficial al partidului.

Sorin Oprescu mai are un inamic in aceasta lupta pentru Capitala: alegatorii din Bucuresti.

Atacul furibund al doctorului la adresa mafiei politice, cu cumetrii si afaceri oneroase, roasa de ineficienta si coruptie, pare o sarja cu sabie si calut de lemn pe langa lovitura naprasnica data sistemului politic ticalosit de absentii de la urne.

Cei aproximativ 70% dintre bucuresteni care au spus duminica Nu chemarii la vot sunt infinit mai multi decat cei care au validat optiunea lui Oprescu de a se bate cu toata clasa politica. De fapt, in urmatoarele doua saptamani, pentru candidatul independent ar trebui sa fie mai importanta racolarea absentilor din 1 iunie decat confruntarea directa cu Blaga, “omul sistemului”.

Cotidianul