Un singur mandat poate decide gruparea politica ce va conduce in viitor Capitala. Rezultatele arata o structura care va duce, probabil, la multe blocaje, de acum inainte.

Pe de-o parte este PD-L cu 24 de mandate, pe de alta parte sunt PSD si PNL, care, impreuna, au tot 24 de mandate. Mai raman PNG cu 4 mandate si PRM cu 3 mandate. Daca un singur penegist dezerteaza sau este cumparat, devine pionul care decide gruparea castigatoare pentru ca in acel moment si partidele mici raman amandoua cu 3 mandate.

S-ar putea spune ca electoratul a distribuit, solomonic, exact in doua voturile, lasand fantezia politica a partidelor sa contureze diverse majoritati. Un lucru e clar: lupta politica nu se va incheia o data cu distribuirea mandatelor bucurestene.

Dimpotriva chiar. Miza financiara mare a Bucurestiului va functiona ca un element de presiune in plus. Urmeaza un mandat extrem de interesant politic si, daca ceea ce s-a intamplat la locale este semnalul pentru parlamentare, inseamna ca si viitorul Legislativ va fi un Consiliu ceva mai mare.

Cotidianul