Nici ceea ce-si propusese premierul Tariceanu sa evite in aceste alegeri - concurenta cu C.E. de fotbal si nici ceea ce si-ar fi dorit dl Iliescu sa evite (implinirea majoratului mineriadei '90 exact in turul doi al candidatului sau Oprescu) n-au putut fi evitate. La fel de inevitabil devine si momentul adevarului in Bucuresti: Blaga si Basescu sau Oprescu-se toate la picioarele dlui Iliescu? Meciul e deschis oricarui rezultat si exclude orice "blat".

Logic ar fi sa castige dl Blaga - mult mai realist si mai serios decat dl Oprescu, ale carui promisiuni par scoase din curtera miracolelor si elaborate la Maglavit. Dar cum logica nu reprezinta un criteriu politic, orice pronostic este riscant. Interesanta este si redesenarea taberelor: desi PSD si-a anuntat sprijinul pentru fantasmagoriile dlui Oprescu, filiala Bucuresti a lui Vanghelie a denuntat "gasca de hoti" din spatele acestuia ("motiv pentru care nu va respecta decizia conducerii") iar primarul PSD Ontanu il sustine pe dl Blaga. In schimb PNL, prin grupul Tariceanu, a facut rocada mare trecand in spatele dlui Oprescu de unde dl Crin Antonescu a explicat: "PNL nu are decat doua solutii: guvernare cu PSD sau opozitie" intrucat "ar fi caraghios, penibil si descalificant in fata electoratului ca PNL sa-l sustina pe Basescu".

Pana una-alta, se alege primarul Capitalei si nu presedintele Romaniei - dar se vede treaba ca pentru PNL nu e "penibil" sa respecte indicatiile antidemocratice ale dlui Iliescu de "izolare a PD-L" prin tactica pasilor marunti a dlui Hrebenciuc: "ne apropiem cu pasi marunti dar siguri de PNL". Suna cam amenintator! S-ar putea ca apropierea sa le fie fatala liberalilor din doua motive: primul ar fi acela ca electoratul lor e mai liberal decat liderii PNL iar al doilea este ca dl Geoana viseaza cu pasi mari sa obtina 40% si PSD sa guverneze singur, "fara mari compromisuri ideologice". Chestia cu compromisuri ideologice e nostima! Care ideologii? Ideologiile dlui Geoana, ca si "reforma clasei politice" de care vorbeste dl Basescu, seamana cu autostrada zburatoare Sorin Oprescu. Poate reforma restauratiei - caci soldatii fara uniforma ai trecutului au ocupat tabla de sah politic, de la nebuni pana la regi si pioni: iata ca pana si fiul lui Stefan Andrei (ministrul de externe al lui Ceausescu) a ajuns (in taina) consul la Milano. Incet se mai misca "reforma" asta daca-n 18 ani tot la fiii si ginerii structurilor a ramas! In ritmul asta, nu mai apucam noi sa le votam nepotii.

Curentul.