Pentru ca Blaga a parut parasutat in Capitala, mai mult cu misiune decat la dorinta lui de a deveni primar. Pentru ca n-a depasit handicapul Videanu. Blaga nu putea sa-l atace pe primarul in exercitiu chiar daca avea suficiente motive s-o faca.

Povestea cu sila de partide a bucurestenilor nu functioneaza in cazul lui – a avut mai putine voturi decat partidul pentru care a candidat. Pentru ca n-a stiut sa contracareze populismul lui Oprescu si nu s-a priceput sa-l scoata din postura de victima cu care doctorul a castigat primul tur. Nu a avut o strategie urmarita pas cu pas pentru a-i convinge pe bucuresteni ca a devenit unul de-al lor. Nu a exploatat suficient faptul ca a fost ministru de interne si ca se pricepe la administratie. Nu i-a castigat de partea lui pentru turul doi pe votantii PNL, care au stat acasa in ceea ce il priveste.

Dar mesajul lui n-a fost suficient de convingator nici pentru simpatizantii PDL, fiindca nici acestia n-au iesit pentru el din casa. Simptomatica e prezenta sau mai bine zis absenta de la urne a alegatorilor din sectorul 3.

Pentru ca, in loc sa-l ajute, interventiile lui Basescu in favoarea lui, dublate de sustinerea lui Videanu, mai degraba i-au facut rau. Pentru ca n-a plouat destul incepand de vineri, incat simpatizantii PDL care au plecat in weekend sa ramana acasa. Pentru ca, in sfarsit, in disputa lui cu Sorin Oprescu dintre cele doua tururi l-a lasat in permanenta pe medicul personal al lui Ion Iliescu sa faca primul pas.

Cu ce ne vom alege de pe urma victoriei “independentului”? In nici un caz cu o lovitura data clientelismului mafiotic suprapartinic. Oprescu va fi un primar marioneta in spatele caruia majoritatea din Consiliul Primariei Capitalei isi va vedea linistita de mafiotisme. Culmea e ca dupa victoria lui Sorin Oprescu, Ion Iliescu va redeveni vioara intai in PSD, cu ajutorul bucurestenilor pe care papasa i-a umilit impreuna cu minerii in 13-15 iunie 1990. Dupa ce se vor trezi din aventura lor cu independentul Oprescu si vor constata ce le-a adus multi dintre bucurestenii care l-au votat azi pe Sorin Oprescu vor regreta ca s-au dus la urne.

Cotidianul.